Григор: Федерер е моят идол, мачът ще бъде специален



25-10-2013 12:43 | Станко Димов

Григор Димитров си осигури мечтания двубой с Роджър Федерер, след като успя да достигне до четвъртфиналите на турнира в зала в Базел. Късно снощи българинът се наложи с 2:0 сета над Александър Долгополов, след което даде кратко интервю за сайта на АТР.

Двубоят ще бъде повече от любопитен, тъй като Григор е определян като играчът от новото поколение, който най-много се доближава до стила на швейцареца.

„Мисля, че първият път винаги е много по-специален, особено специален за мен. Той е моят идол и мач с него е нещо, което винаги съм търсел. Федерер е допринесъл толкова много в тениса, всеки иска да се добере до двубой с него.

Очаквам да се получи добър мач, ще изляза на корта и ще се опитам да покажа най-доброто от себе си, да запазя концентрация през целия двубой”, коментира Григор.

Двубоят между двамата е тази вечер не преди 21:00 часа българско време. Любопитно е, че Федерер е единственият играч от топ 10 на ранглистата, срещу когото Димитров досега не е играл.

От своя страна Федерер има 17 победи и само 1 загуба срещу играчи родени след 1990-а година. Единственото поражение бе от Федерико дел Бонис в Хамбург.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини