Още една сбъдната мечта!



24-10-2013 22:07 | Станко Димов

Само за няколко дни Григор Димитров превърна в реалност две от своите мечти! След като спечели първата си титла от календара на АТР, триумфирайки на турнира в Стокхолм, българинът стигна и до двубой срещу кумира си в тениса – Роджър Федерер.

Двамата ще се срещнат на четвъртфиналите в Базел, а сблъсъкът им стана факт след поредната безупречна победа на Гришо – 2:0 сета над Александър Долгополов.

В отделните части той се наложи с 6:3, 6:2 след едва 61 минути игра! Димитров завърши мача с впечатляващите 12 аса и 89% спечелени точки след първи сервис. Освен това българинът не позволи на съперника си дори да стигне до точка за пробив!

Григор никога не е криел симпатиите си към Федерер, а от години насам самият той е определян от световните медии като „Бейби Федерер”. Сега в петък вечер ще видим носителят на 17 титли от Големия шлем и местен любимец – Федерер, срещу един от най-големите таланти на световния тенис – Григор Димитров.

АНКЕТА - КАК ЩЕ ЗАВЪРШИ ДВУБОЯТ НА ГРИГОР С ФЕДЕРЕР?

С достигането си до четвъртфиналите в Базел Гришо защити точките от миналата година, когато отново достигна до тази фаза на надпреварата. Тогава, в спор за място на полуфинал, отстъпи пред Пол-Анри Матио.

Двубоят между Димитров и Федерер ще бъде в петък, не преди 21:00 часа българско време.

ПОБЕДАТА НА ГРИГОР НАД ДОЛГОПОЛОВ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини