Димитров – Долгополов - 6:3, 6:2 (ГЕЙМ ПО ГЕЙМ)



24-10-2013 15:58 | Станко Димов

Развитието на двубоя между Григор Димитров и Александър Долгополов - 6:3, 6:2 (ГЕЙМ ПО ГЕЙМ) -

ПЪРВИ СЕТ:

1:0 - Отлично начало за Григор Димитров, който сервира повече от стабилно и почти не влезе в разиграване, печелейки откриващия гейм на 0 в своя полза.

 

1:1 - Много жалко! Гришо поведе с 40:0, а при две от трите точки игра на втори сервис, но Долгополов успя да спечели пет поредни разигравания и измъква гейма!

 

2:1 - Димитров изгуби първото разиграване, но не допусна повече усложнения и спечели подаването си на 15, с което отново повежда в резултата.

 

3:1 - Пробив в полза на Гришо! Отново 0:40 в подаването на Долгополов, украинецът спаси първия брейкбол, но при втория Димитров направи ударът на мача до този момент, като размина съперника си ретур с цената на пробив!

 

4:1 - Пробивът е затвърден на 15 без никакви проблеми! Засега Григор играе отлично от начален удар.

 

4:2 - Украинецът намаля резултата след гейм на 15 в своя полза, макар все още да не може да намери първия си начален удар.

 

5:2 - Гришо печели нов сервис гейм и се доближава само на едно спечелено свое подаване до преднина от един сет. В този гейм Димитров изгуби две точки, като от началото на мача е дал само четири точки на Долгополов от свой сервис.

 

5:3 - Украинецът печели подаването си, което мина през равенство. Гришо ще сервира за първия сет.

 

6:3 - СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Гришо поизгуби първото си подаване и се стигна до равенство при 30:30, след което българинът успя да свали топката в краката на агресивния украинецът при мрежата, а с ас по правата бе затворена и първата част!

 

ВТОРИ СЕТ:

0:1 - Алекс Долгополов печели първото си подаване на 30 и повежда във втората част.

 

1:1 - Светкавичен отговор на Гришо, който само за няколко секунди и почти без игра спечели подаването си 0 след отлични начални удари.

 

1:2 - Гейм на 15 за украинецът, който показа няколко изключителни удара в този гейм.

 

2:2 - За първи път Долгополов стигна до 40:40 в подаването на Гришо, който поведе с 40:0, но два пъти не успя да вкара първи сервис, а при 40:30 сигнал за докосване на филето го лиши от точка. Все пак с два нови отлични сервиса след равенството резултатът е изравнен.

 

3:2 - ПРОБИВ В ПОЛЗА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Гришо стигна до 30:40, след което с хубав ретур спечели преимущество в разиграването и принуди Долгополов да пресили, изкарвайки в аут с цената на гейма!

 

4:2 - Пробивът е категорично затвърден с отличен гейм на 0 в полза на Гришо!

 

5:2 - ВТОРИ ПРОБИВ ВЪВ ВТОРИЯ СЕТ В ПОЛЗА НА ГРИШО! Българинът ще сервира за място в трети кръг и мач срещу Роджър Федерер! Седмият гейм се оказа много оспорван, Гришо пропусна три точки за пробив, но при четвъртия опит Долгополов прати топката в мрежата. 

 

6:2 - ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ В ПОЛЗА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Българинът спечели на 0 последното си подаване и изпълни още една своя мечта - двубой срещу детския си идол Роджър Федерер!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини