Тони Надал: Рафа не се интересува от ранглистата



Тони Надал: Рафа не се интересува от ранглистата
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
28-04-2010 03:09 | Николай Драгиев

Треньорът на Рафа Надал - Тони призна, че световният номер 3 ще играе по-малко през този сезон, за да се предпази от травми. След тежката травма в коленета, Рафа изостава от Федерер и Джокович, но това далеч не го притеснява.

"Предполагам, че ще участваме на по-малко турнири за в бъдеще. Решението да пропуснем Барселона бе с цел да имаме повече време за подготовка. Важно е да минимизираме шансовете за проблеми преди "Ролан Гарос" и "Уимбълдън"," обясни Надал-старши преди дебюта на Надал в Рим срещу Филип Колшрайбер.

"Важното за Рафа не е ранглистата. Необходимо е той да играе силно на всеки турнир, на който участва. Той отлично знае, че ако играе както може, ще спечели навсякъде.

"Това е къде по-важно от ранглистата за него. Сегашната му позиция не е лоша," обясни още Тони.

Наставникът на Матадора отрече и твърденията, че играта на Надал е твърде силова и го принуждава да влага нечовешки физически усилия.

 

"Не мисля така. Неговата игра не е значително по-тежка от тази на другите. Това е нещо, което слушам, откакто той бе на 17 или 18. Играта му далеч не е толкова до физика. Не смятам, че Рафа тича повече от неговите големи съперници," допълни още той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини