Сбъднатата мечта на един българин



21-10-2013 10:19 | Кремена Младенова

Сбъдната мечта. Може би това е най-подходящото определение за успеха на Григор Димитров от преди по-малко от 24 часа. Най-добрият ни тенисист постигна една от своите мечти- спечели титла от календара на АТР. Нещо, което никой друг българин не е правил досега. Всъщност в страната ни Димитров поставя стандартите в мъжкия тенис от години. Не само, защото е най-напред в световната класация от родните тенисисти, а защото продължава да покорява върхове, непознати до момента за българин.

 

Не, сега няма да последва изброяване на успехите на Григор, на постиженията му. Фактите са ясни и срещу тях трудно някой би могъл да намери аргументи. Качествата и тенис талантът на българина се набиват на очи от години. На 22 Гришо вече може да се похвали с множество положителни оценки от всепризнати специалисти, които често му предвещават голямо бъдеще на корта.

 

Чаровен, усмихнат, позитивен, Григор логично печели симпатии и извън терена. В последните месеци интересът към личния му живот и връзката му с една от най-добрите тенисистки в света Мария Шарапова сякаш поизмести фокуса на вниманието от чисто спортните му постижения. Оказа се временно. Защото след сушата на корта дойде най-големият му успех.

 

Титлата в Стокхолм ще остане и в историята на българския тенис, на българския спорт. Във времена, в които все по-често пренасяме негативизма си от улицата – на терена и по трибуните, победата на Григор Димитров е като лековит мехлем за нашето си спортно самочувствие.

 

„Беше много приятно да видя тези хора, това наистина означава много за мен. За малка страна като България тези неща ще бъдат видени и чути, което е важно. Никой не знае какво се случва „зад сцената”, но този успех е много голям и за тях, не само за мен”, каза тенисистът след триумфа, споменавайки и зрителите, развяващи български знамена на трибуните в Стокхолм и мислейки за онези, които ще се гордеят с успеха му тук на родна земя.

 

Така де, сега ни е паднало да се порадваме и да споделим чистосърдечно щастието на един млад българин, който сбъдва своите мечти стъпка по стъпка.

 

И част от нашите също.

 

Кремена Младенова, Gong,bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини