Митко Господинов: Третират ни като емигранти, титлата е подвиг



21-10-2013 19:09 | Станко Димов

Цяла България се гордее с успеха на Григор Димитров, но няма как в момента най-горд да не е баща му. Митко Димитров е и първият треньор на най-добрия ни тенисист. Винаги критичен към сина си, сега той не спира да го хвали пред екипа на bTV:

„В момента той стъпи на най-ниското стъпало, което е нужно, за да се изкачиш до горе. Един невероятен успех. Не знам колко хора могат да го приемат като невероятен, но в тениса е нещо изключително. Аз толкова не се радвах на победата му над Джокович, колкото в момента. Просто наистина невероятен характер е Гришата.”

През годините Григор сменя много треньори, но все още преди мач основните съвети преди мач получава от баща си:

„Винаги му казвам да бъде себе си, да играе това, което той може. Да показва това, което е. Аз ще бъда много щастлив, ако до края на годината той влезе в топ 20, защото това си е негова цел. Ако не се случи, здраве да е. Важното е да е здрав.”

Митко Димитров споделя, че фактът, че българин печели турнир от АТП е подвиг, защото на нас се гледа като на емигранти:

„Не знам как ще прозвучи, но наистина доста трудности срещаме с това. Не само защото е българин, ами изобщо играчите от източния блок са под друг знаменател в Тура. Кацаш на едно летище и те таксуват като емигрант. Григор много страда от това.”

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини