Стефан Цветков: Догодина Григор има сили за място в топ 10



21-10-2013 17:20

Президентът на Българската тенис федерация Стефан Цветков определи триумфа на Григор Димитров в Стокхолм като исторически. Той смята, че Димитров тепърва ще надгради върху тези успехи.

"Успехът на Григор е исторически. Това, което той направи е повод за национална гордост и самочувствие, името на България се споменава по целия свят.

"Григор ни радваше с изявите си и преди, но това е като един подарък за неговите усилия и стъпка към по-големи резултати," заяви Цветков пред ТВ7.

"Чух се с баща му. Те гледат реалистично на този успех и знаят колко много работа им предстои оттук нататък."

Цветков е на мнение, че догодина Гришо може да мисли дори за влизане в топ 10, ако продължи възходящата си линия и добрите резултати.

"Григор може да влезе в топ 20 до края на годината, но не мисля че това е най-важното в момента. Неговият екип гледа в перспектива. Догодина смятам, че има шансове да влезе в топ 10. В последните години той работи с топ треньори. Такъв е и новият му наставник Роджър Рашид."

Цветков не пожела да коментира как според него се отразява връзката на Григор с една от най-популярните спортистки в света Мария Шарапова.

"Това зависи от психологията на всеки един. Не мога да коментирам. Григор е много чисто, емоционално момче. При всички положения добрите емоции му дават голям стимул," заяви още Цветков.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини