Мечтана реалност



21-10-2013 19:41 | Станко Димов

Хората са казали, че първата любов се помни вечно. Че споменът за нея ще стои в живота ни завинаги, като нещо далечно, наивно, но и сладко.

Стокхолм, Швеция. 20-и октомври 2013-а година. Това са мястото и датата, които Григор Димитров никога няма да забрави. Защото точно тогава Григор срещна първата любов в професионалната кариера. След последната точка българинът се свлече на земята, не успя да скрие сълзите си, а погледът му говореше ясно – на света няма по-щастлив човек от мен!

Триумфът в Швеция за пореден път доказа, че в живота нещата се случват не когато ние искаме, а когато съдбата ни е предрешила. Едва ли Гришо, който отлетя за Стокхолм в серия от 4 поредни загуби и без победа от средата на август (!!!), е предполагал, че точно сега ще открие формата на живота си и ще спечели така жадуваната титла!

Не, със сигурност и той не е предполагал, просто съдбата го награди за целия труд, за многото пот и тренировки, за многото тежки моменти и драматични загуби, след които мнозина бързаха да го отписват за големия тенис.

„Кариерата на играчите е нещо строго индивидуално. Няма рецепта за успеха, никой не може да каже кога талантът ще излезе наяве и ще се отблагодари с титли. При всеки е различно – Агаси имаше успехи на 33, Рафа Надал и Мартина Хингис започнаха с тях още на 17. Важното е да продължаваш да работиш и да се развиваш, всичко друго ще дойде след това и в резултат на това”, каза преди време Патрик Муратоглу, когато беше в България в качеството си на треньор на Григор Димитров.

В неделя думите на Муратоглу бяха доказани с факти. Трудът на Григор Димитров излезе наяве.

„Надявам се хората в България да оценят успеха ми. Тази титла е и за тях”, каза в едно от многото си интервюта след знаменитата победа новият герой на България. Да, Гришо, оценяваме го и винаги ще го помним, също както и ти! Ние, макар пред малкия екран, също изживяхме този триумф с теб. В последните години спортният запалянко в България изстрада много. Няма нужда да навлизам в болезнени детайли. Но Димитров ни върна усмивката и самочувствието, че сме българи. Трофеят ни дава надежди, че това е само началото на успехите за хасковлията.

Тази седмица Димитров е на турнир в Базел, след това му предстои и „Мастърс” в Париж. Но това в момента не е важно. Той си постави цел за годината и я изпълни. Игра на 2 финала, спечели 1 титла, победи световния №1 и докосва Топ 20. Какво повече да искаме от едно 22-годишно момче?

Гришо изпълни мечтата си и сега е време да се отдаде изцяло на момента, защото моментът е негов! Браво, Гриша, гордеем се с теб!

Станко Димов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини