ТОЙ УСПЯ! ПЪРВАТА ТИТЛА Е ФАКТ



20-10-2013 22:21 | Станко Димов

Григор Димитров успя! Българинът спечели първата си титла сред професионалистите, след като на финала в Стокхолм победи с 2:1 сета Давид Ферер. Гришо отстъпи в първата част, но показа изключителен характер и успя да спечели срещата с 2:6, 6:3, 6:4 след близо два часа и половина игра. Успехът за Григор има исторически характер, тъй като това е и първата титла за България на ниво АТР.

Благодарение на успеха Гришо си гарантира 250 точки за ранглистата, където от утре ще запише рекордно класиране (по всяка вероятност ще достигне до №22). Освен това българинът си гарантира и близо 100 000 евро от наградния фонд.

СНИМКИ ОТ ФИНАЛА!

Иначе финалът не започне никак добре за Гришо. Явно напрежението си беше казало тежката дума, защото Григор игра много колебливо при начален удар и допусна 3 поредни пробива. Той все пак успя веднъж да се справи с подаването на съперника, но за повече нямаше време – 2:6.

През втората и третата част Димитров смени предавката, показа изумителна игра и успя да пречупи съперника си. Българинът осъществи по един пробив в последните два финални сета, но това се оказа напълно достатъчно за него, за да спечели мача и турнира.

Любопитното е, че триумфът на Григор идва точно в Швеция, където той се подготвя в продължение на 10 месеца. От няколко седмици насам обаче Григор напусна местната академия Goot to Great и започна работа с австралийския треньор Роджър Рашид, а първоначалните резултати от съвместния им труд са меко казано впечатляващи!

РАЗВИТИЕТО НА ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини