Григор Димитров - Давид Ферер (гейм по гейм)



20-10-2013 15:30

КОМЕНТАР НА МАЧА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ПЪРВИ СЕТ:
Давид Ферер спечели жребия и избра да посреща. Двубоят започна точно в 16:10 часа.


1:0
Григор започна срещата с двойна грешка. След това обаче успя да обърне до 30:15. Последваха няколко грешки на Димитров, които позволиха на Ферер да стигне на четири пъти до точки за пробив. Българинът обаче се справи и след повече от 8 минути игра успя да вземе подаването си.

1:1
Подобно на Григор, Давид Ферер също допусна двойна грешка в първата точка на гейма. В един момент от гейма българинът водеше с 30:15, но все пак Ферер успя да обърне гейма и изравни резултата.

1:2
Геймът започна отлично за Димитров, който успя да пласира 3 първи сервиса и резултатът не закъсня - 40:0. Ферер обаче не се предаде и надигра Гришо в следващите точки, като стигна до 40:40. За жалост в този момент Гришо явно загуби концентрация и позволи на Ферер да стигне до точка за пробив. В критичния момент дойде и първия ас и резултатът бе изравнен. Последва дълго разиграване, след което испанецът достигна до втора точка за пробив, която бе реализирана след аут от форхенда на Гришо. Първи пробив в мача.

2:2
След 3 страхотни разигравания, Григор Димитров си заслужи преднина 40:0 и получи 3 точки за връщане на пробива. Ферер обаче заигра много агресивно и успя да изравни за 40:40. Испанецът показа, че и той може да греши и след непредизвикана грешка позволи на Гришо да стигне до 4-а точка за пробив, която бе реализирана. Моментално връщане на пробива от страна на българина.

2:3
Трети пореден пробив в мача, при това на 0. За жалост испанецът отново излиза напред в резултата след може би най-слабия гейм за Гришо от началото на срещата, а защо не и на турнира.

2:4
Давид Ферер слага край на серията от пробиви и повежда в резултата с 4:2. Геймът обаче не беше никак лесен за испанеца, напротив. Григор Димитров пропусна две точки за пробив, а освен това изхаби и възможностите си за използване на системата за видео повторения.

2:5 За жалост Григор Димитров загуби за трети пореден път подаването си и вече изостава с 2:5. Ферер е само на гейм от успех в първия сет. Българинът вкарва прекалено малко първи сервис, което му пречи да бъде по-убедителен, когато сервира.

2:6 Поредният гейм, в който се стигна до точка за пробив. За жалост Ферер не се пречупи и успя да спечели подаването си, с което и сета след 48 минути игра.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Григор Димитров):

1:0 Гришо слага край на серията от поредни геймове за Ферер и печели подаването си, с което излиза напред в резултата във втория сет.

1:1 Давид Ферер спечели подаването и изравнява резултата. Григор Димитров обаче има за какво да съжалява, тъй като започна гейма силно и поведе с 30:0, но след това загуби 4 последователни точки.

2:1 Българинът спечели подаването си сравнително лесно и отново излиза напред в резултата. Геймът започна с преднина 40:0, но Ферер успя да вземе 2 точки, преди Гришо да затвори гейма. От началото на втория сет не сме видели дори точка за пробив пред някой от играчите.

2:2 Григор получи шанс да пробие, но в решителния момент Давид Ферер пласира ас, при това на втори сервис. В крайна сметка испанецът взе подаването си и изравни резултата.

3:2 Безпроблемен гейм за Григор, който повежда преди втората пауза в сета.

3:3 Може би най-бързият гейм от началото на мача, след който Ферер изравнява резултата.

4:3 Григор Димитров показа характер и измъкна гейма, въпреки, че в началото изоставаше с 0:30 след две страхотни точки на Ферер. Последната дума обаче бе за Гришо, който с 4 последователни точки на сметката си съхрани своето подаване.

5:3 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Българинът изигра фантастичен гейм, в който надигра Ферер и ще сервира за втория сет!

6:3 ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ - ГРИГОР ДИМИТРОВ! Българинът затвърди пробива по най-добрия начин - с гейм на 0. Трети сет ще определи новия шампион в турнира.

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Давид Ферер):

1:0 Ферер прекъсва серията от поредни гейма на сметката на Гришо и открива резултата в заключителния трети сет.

1:1 Втори пореден сервис-гейм на 0 за Григор Димитров. Отлична игра на българина!

2:1 Ферер печели подаването си. Първата пауза в третия сет идва при резултат 2:1 за испанеца.

2:2 Григор Димитров бе притиснат до стената, но оцеля. Българинът спаси точка за пробив и изравни резултата след страхотна игра.

3:2 Много уверен гейм за испанеца, който без никакви проблеми печели подаването си и отново излиза напред в резултата.

3:3 Още един гейм, в който Димитров показа невероятен характер и борбеност. Българинът изоставаше с 15:40, но спечели 4 поредни точки и успя да съхрани подаването си, изравнявайки резултата.

3:4 ГРИГОР ДИМИТРОВ ПРОБИВА И ПОВЕЖДА С 4:3. Българинът пропусна една точка за пробив, но при открилата се втора такава Ферер направи двойна грешка. От тук нататък Гришо само трябва да печели подаванията си, за да спечели мача и турнира.

3:5 ПРОБИВЪТ Е ЗАТВЪРДЕН! Григор е само на гейм от първата си титла.

4:5 Григор явно реши да се пази за подаването си и не се напрегна особено много в този гейм, в който Ферер се наложи на 0. Почивка, след която българинът ще сервира за трофея.

4:6 ТИТЛАААААААААААААААААААААА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини