Григор Димитров за финала: Най-накрая!



19-10-2013 20:27 | Станко Димов

Григор Димитров очаквано бе повече от щастлив, след като се класира за финал на турнира в Стокхолм. Гришо се наложи с 2:1 сета над Беноа Пер и в неделя за втори път в кариерата си ще се бори за титла.

В първия случай Димитров отстъпи пред Анди Мъри (Бризбейн, Австралия), а в неделя негов съперник ще бъде друга от звездите на АТР за последните години – световният №3 Давид Ферер.

„Най-накрая! Наистина съм щастлив, че ще играя на финал. Тук (в Стокхолм) се чувствам като у дома си. Днес двубоят беше много труден. Той (Беноа Пер) игра много силно и ме затрудни. Това бе един от най-добрите ми мачове в последните месеци. Беноа Пер е труден съперник, един от най-непредвидимите. Успях да покажа добро ниво през целия мач и това бе ключово за успеха ми.

"Много се радвам, че намерих начин да обърна развоя на срещата в моя полза. Гледам напред към финала утре”, бяха първите думи на Гришо след успеха.

Запитан какво мисли за опонента си във финала – Давид Ферер, Григор каза следното: „Той е сред най-големите бойци на корта, без съмнение страхотен играч. Ще бъде друг мач, но труден мач. Надявам се да играя добре”, каза българинът.

КАК ЩЕ ЗАВЪРШИ ФИНАЛЪТ ДИМИТРОВ СРЕЩУ ФЕРЕР?

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини