Сензация! Федерер аут още на старта в Рим



27-04-2010 19:35 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Роджър Федерер се издъни за трети пореден турнир. След ранното му отпадане в Индиън Уелс и Маями, сега той се изложи и в Рим. Швейцарецът допусна пълен обрат и загуби с 6:2, 1:6, 5:7 от латвиеца Ернест Гулбис във втори кръг на "Мастърс 1000" в Рим.

 

Федерер спаси цели 6 мачбола срещу 40-ия в света Гулбис, но въпреки това слабата му игра в крайна сметка бе наказана.

 

Нищо не предвещаваше подобна драма в началото на срещата. Под ръмящия дъжд в Рим Федерер започна отлично и проби още първия сервис-гейм на Ернест. Оттам нататък бе детска игра за него да затвори с 6:2.

 

За всеобща изненада силите на Федерер привършиха някъде в края на първата част. Той предаде лековато втория сет с 1:6 като изглеждаше напълно незаинтересован какво се случва на корта.

 

На всичкото отгоре в решителния трети сет, най-силното оръжие на Роджър - сервисът също го предаде. 46% първи сервис не се оказаха достатъчни за успех срещу мобилизирания Гулбис.

 

Кулминацията на мача дойде при 5:3 за Гулбис и сервис на Федерер. Швейцарецът спаси по изумителен начин 2 мачбола и стигна до 4:5. Латвиецът не издържа на напрежението и изтърва още 4 точки за край на срещата при своето подаване. Федерер проби за 5:5 и публиката в Рим вече очакваше "гладиаторът" да довърши жертвата си.

 

Нищо такова не последва. Федерер изигра с отегчение своя гейм и бе пробит отново, а след това Гулбис затвори на нула за 7:5. Така латвиецът, който през този сезон в Делрей Бийч стигна до първата си титла, постигна най-голямата победа в кариерата си.

 

През миналата година Федерер игра полуфинал в Рим, където загуби от Джокович, което значи, че ще изгуби над 300 точки за ранглистата. По-голяма въпросителна обаче виси над формата и най-вече на желанието на Роджър да играе на "по-малките" турнири.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини