Григор Димитров се върна към победите в Стокхолм



15-10-2013 22:36 | Николай Драганов

Григор Димитров сложи край на неприятната серия от четири поредни загуби и се класира за втори кръг на турнира от сериите ATP 250 в Стокхолм след успех с 6:3, 6:4 над Мариус Копил от Румъния.


Гришо не познаваше вкуса на победата от турнира в Синсинати в началото на август, но днес демонстрира по-високата си класа и повече самочувствие и заслужено надигра 137-мия в света Копил.


Димитров далеч не направи най-категоричния си двубой, а и неговият съперник може да бъде много доволен от представянето си, но с повече постоянство и издръжливост в ключовите моменти българинът си гарантира класиране напред, което бе много важно за поразклатеното самочувствие на българина.

 

Димитров вкара 52% от първия си сервис срещу 59% за Копил, но наниза 6 срещу 5 аса и направи само 2 двойни грешки, докато румънец сгреши 6 пъти за целия мач. Копил записа 5 уинъра повече - 33 срещу 27 за Гришо, но непредизвиканите грешки решиха мача в полза на нашето момче - едва 14 срещу 30 за румънеца. 

 

Мачът започна доста колебливо за Гришо, който загуби на нула първи гейм, а във втория Копил стигна до 0:40 в неговото подаване. За щастие Димитров се съсредоточи и след няколко аса и внимателна игра спаси общо четири възможности за пробив за 1:1.

Третият гейм пък продължи над 10 минути и в него Гришо пропиля цели шест точки за пробив, преди на седмия румънец да допусне двойна грешка. Без повече точки за пробив Копил сервираше за оставане в мача при 3:5 за Григор, когато отново се пропука и изостана в резултата.

 

Втората част бе още по-оспорвана и се движеше гейм за гейм, като Гришо спаси още две точки за пробив - в третия и седмия гейм. Копил изобщо не позволяваше да се стигна до такава, но отново не издържа психически, сервирайки за оставане в мача при 4:5, когато Гришо стигна до 15:40 и още от първия опит затвори мача в своя полза.

 

Благодарение на този дългоочакван успех Димитров си гарантира 20 точки за ранглистата и около 10 000 евро от наградния фонд. В опит да се класира за четвъртфинал Гришо ще играе в четвъртък срещу 23-годишния германски гигант Ян-Ленард Щруф, който е под №117 в света.

 

Григoр Димитрoв - Мариус Копил (ГЕЙМ ПО ГЕЙМ)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини