Григор Димитров срещу Мариус Копил 6:3, 6:4 (гейм по гейм)



15-10-2013 21:21 | Станко Димов

Григор Димитров надигра квалификанта Мариус Копил (Румъния, №137) в първия кръг на турнира в Стокхолм с 6:3, 6:4. Гришо е поставен под номер 7 в надпреварата.

22-годишният българин заработи 9165 евро и 20 точки за класацията на АТP, а за място на четвъртфиналите ще срещне Ян-Ленард Щруф (Германия, №117).

С успеха Димитров прекъсна серия от четири поредни загуби като нямаше успех от средата на август в Синсинати.

Очаква се в сряда Димитров да се включи и в турнира на двойки. Там той ще си партнира с Жереми Шарди. Техни първи съперници ще бъдат поставените под номер 3 Фернандо Вердаско и Давид Мареро.

ОСНОВНА СХЕМА НА ТУРНИРА!



КОМЕНТАР НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ, ДИМИТРОВ - КОПИЛ:

0:1 -
Гейм на нула за Копил, който вкара почти само първи сервис и нямаше никакви проблеми да открие резултата.

1:1 - Копил спечели първите две точки от гейма, а при третата Гришо направи двойна грешка и се озова в ситуация 0:40. Българинът вкара три много добри начални удари и успя да спаси ситуацията като изравни за 40:40. След това румънецът имаше и четвърти шанс да пробие, но пак не го стори и резултатът бе изравнен от сервиращия.

2:1 - Само този гейм продължи над 12 минути! Григор спечели първите две точки от третия гейм за аванс от 30:0 при сервис на Копил. Румънецът успя да изравни за 30:30, но след това допусна няколко леки грешки и пред Димитров се откриха шест поредни точки да пробие. Той ги пропиля, но при седмия случай Копил допусна двойна грешка и предаде гейма.

3:1 - Българинът затвърждава пробива. Геймът бе равностоен с изравнявания за 30:30 и 40:40, но Димитров все пак не допусна изненада и си спечели подаването.

3:2 - Копил успя да спечели подаването си. Той поведе с 40:0 и макар да загуби следващите две разигравания все пак не допусна изненада.

4:2 - Гейм на нула за Григор Димитров. Той сервира отлично и нямаше никакви проблеми този път.

4:3 - Доста грешки и от двамата, но все пак сервиращият Копил успя да затвори в своя полза.

5:3 - След двойна грешка Григор се озова в ситуацията 15:30. С отличен форхенд той изравни за 30:30, а след това спечели дълго разиграване за 40:30 в своя полза. В крайна сметка българинът не допусна изненада.

6:3 - Нови колебания за сервиращия Копил, който допусна поредица грешки и при 15:40 даде две последователни възможности на Григор Димитров да затвори сета в своя полза. Още първата бе реализирана от седмия поставен в основната схема и той печели с 6:3 за 42 минути игра. В крайна сметка и двамата състезатели направиха по 16 печеливши удари, но Копил допусна 3 непредизвикани грешки повече 12 срещу 9.

ВТОРИ СЕТ:

1:0 -
Димитров открива резултата във втория сет в своя полза. Българинът сервира много убедително и не даде шанс на съперника.

1:1 - Копил изравнява геймовете в тази част. Той допусна и някои грешки, но все пак затвори на 30.

2:1 - Григор лековато допусна да загуби първите две точки в гейма за 0:30. След това обаче демонстрира характер и обърна до 40:30. Копил направи серия прекрасни изпълнения и не само изравни, но стигна и до първа точка за пробив. В този момент обаче той допусна много лека грешка и пропусна възможността. След това българинът затвори в своя полза.

2:2 - Румънецът не срещна никакви особени проблеми в този гейм и приключи на 15.

3:2 - Най-добрият българин убедително поведе с 40:0. След това обаче допусна няколко грешки и Копил спечели следващите две разигравания. Това обаче бе всичко, което Гришо му позволи. Точно един час игра в този мач.

3:3 - При 30:15 Григор загуби дълго разиграване, след което можеше да постави съперника си под напрежение. В крайна сметка Копил отново не допусна изненада на свой начален удар.

4:3 - При 30:15 в своя полза Димитров лековато загуби разиграване и след това си усложни максимално задачата. Копил стигна до нова точка за пробив, която пропусна заради собствена грешка. След това Григор сервира добре и затвори в своя полза.

4:4 - Копил продължи да вкарва предимно първи сервис и нямаше проблеми отново да изравни резултата във втората част.

5:4 - Няколко добри сервиса позволиха на Гришо да доминира в своя сервис гейм. При 40:15 Копил бе в трудна ситуация, но успя да пласира много добра къса топка и спечели разиграването. Все пак до българинът не допусна изненада и все по-близо до крайния успех.

6:4 - Три поредни грешки при волета на мрежата за Копил и той се озова в ситуация 15:40. Това значеше два мачбола за Григор Димитров. Той реализира още първия!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини