Новак Джокович: Искам отново да се върна на върха



09-10-2013 21:27

Новак Джокович започна успешно "Мастърс 1000" в Шанхай с успех в два сета над испанеца Марсел Гранойерс. Сърбинът отчете, че през сезона е доволен от представянето си в турнирите от Големия шлем, но не и в останалите.

Джокович също така изрази желанието си отново да си върне първото място в световната ранглиста, след като от там той бе изместен наскоро от Рафаел Надал.

"Като гледам назад в изминалите месеци от този сезон, това като цяло е доста добра година, независимо че очаквах да направя някои по-успешни игри, особено в турнирите от "Мастърс 1000" сериите. В Големия шлем се представих добре, спечелих титла, достигнах два финала и един полуфинал. Не мога да се оплача.

"Също така съм доволен, че успях да се концентрирам след загубата от Надал на US Open. Участвах за Купа "Дейвис", а след това победих Надал в Пекин във финала. Този трофей значи много за мен след няколко месеца без титла. Надявам се да продължа с успешните игри," коментира Новак.

"Не е възможно във всяка една година да се представяш на върха на възможностите си и да печелиш повечето турнири, в които участваш. Остават още няколко турнири и искам да се върна на върха, но в момента това не зависи само от мен," допълва още той.

В Шанхай на Джокович предстои двубой в четвъртък с Марсел Гранойерс, а по-натам той може да се изправи в четвъртфиналите срещу Роджър Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини