Кей Нишикори продължи черната серия на Гришо



08-10-2013 15:11 | Николай Драганов

Григор Димитров записа четвърто поредно поражение в ATP, губейки след 3:6, 4:6 от първата ракета на Япония Кей Нишикори в първи кръг на „Мастърс“ 1000 турнира в Шанхай.

 

Това бе трети пореден турнир, на който Гришо отпада в първи кръг, след като същото се случи на US Open и в Пекин след поражения съответно от Жоао Соуса и Роберто Баутиста Агут. Преди това Димитров отстъпи на Рафаел Надал в Синсинати, а последната му победа датира именно от този турнир в началото на август, когато той успя да победи Брайън Бейкър.

 

Мачът срещу Нишикори бе и първи от Синсинати насам, в който Григор играе пред телевизионни камери, които за съжаление не се отразиха по-различно на нашето момче и той така и не успя да намери своята игра. Димитров бе много непостоянен на начален удар, а непредизвиканите грешки бяха доста повече от гениалните отигравания, на които Григор е способен понякога.

 

В отсрещното поле пък за Димитров имаше съперник, който с нищо не блестеше, но успяваше да държи спокойно топката в корта и системно да измъчва бекхенда на Гришо, очаквайки неговите собствени грешки, което в крайна сметка му донесе успеха.


Димитров допусна пет двойни грешки в първия сет и вкара само 45% първи сервис. Още по-стряскаща е статистиката на спечелени точки от втори сервис – едва 6 от 22 или 27% срещу 81% за японеца. Нишикори проби още в първия гейм на мача, като до края на първата част така и не допусна дори точка за пробив. При 5:3 в своя полза пък японецът стигна до 0:40, Гришо спаси три поредни точки за пробив, но подари нова такава и този път неговия съперник се възползва за 1:0 сета.


Гришо значително повиши процента си на първи сервис през втората част и това направи мачът по-равностоен. При 2:2 гейма Димитров имаше отлична възможност да излезе напред в резултата и да се доближи до обрат, но световният №18 успя да спаси три точки за пробив. Така се стигна и до десетия гейм, когато отново без да прави нищо специално на корта, Нишикори се добра до 15:40 и още от първия опит проби с цената на мача.

 

Като резултат от днешното поражение Димитров ще изгуби 45 точки от актива си, тъй като през миналата година успя да победи Пабло Андухар в първи кръг в Шанхай. Следващият турнир за него е този от сериите ATP 250 в Стокхолм, където доскоро той се подготвяше и където не е играл през 2012 година.  

 

Григор Димитров - Кей Нишикори - (ДВУБОЯТ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини