Григор Димитров срещу Кей Нишикори (гейм по гейм)



08-10-2013 11:59 | Станко Димов

КОМЕНТАР НА ЖИВО:

- Организаторите обявиха, че срещата между Димитров и Нишикори ще започне след двубоя на Жил Симон и Беноа Пер около 14,00 часа българско време!

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Григор Димитров)

0:1 Двубоят започва с пробив на сметката на Нишикори. Японецът стигна до преднина 40:30, след което Гришо записа двойна грешка и загуби подаването си. Иначе двете точки за Димитров дойдоха след асове.

0:2 Нишикори затвърждава пробива. Григор има за какво да съжалява, тъй като при 30:30 пропусна отлична възможност да стигне до брейк-пойнт, бъркайки бекхенд в близост до мрежата. Последва нова непредизвикана грешка за българина и втори гейм на сметката на Кей.

1:2 Григор Димитров взима първи гейм в двубоя. Това обаче не се случи никак лесно, напротив. На Гришо му се налагаше да спасява точка за пробив при 30:40, но го направи по най-сигурния начин - с ас. Последваха няколко добри начални удара на Димитров, които Нишикори не успя да върне в корта и геймът е за нашето момче.

1:3 Гейм на 0 на сметката на Кей Нишикори. Най-бързият и категоричен гейм от началото на срещата.

2:3 Григор Димитров отговаря подобаващо и също печели подаването си на 0, изигравайки най-добрия си гейм от началото на срещата. Пауза, след която на сервис се връща Нишикори.

2:4 Нишикори отново не дава шанс на Григор да стигне поне до точка за пробив. Българинът обаче също не си помага, като в гейма на 3 пъти не успя да вкара топката в игра след втори сервис на Нишикори.

3:4
Труден гейм за Григор Димитров. Българинът трябваше здраво да се потруди, за да измъкне подаването си. На няколко пъти първият сервис спаси Гришо, който трябваше да мине през 3 равенства, преди да затвори гейма.

3:5
Нишикори продължава да печели с лекота сервис-геймовете си, при това без да блести с някакъв фамозен сервис или специални изпълнения. Гришо обаче е колеблив при ретур и това се отразява.

3:6 ВТОРИ ПРОБИВ ЗА НИШИКОРИ, КОЙТО ПЕЧЕЛИ ПЪРВИЯ СЕТ С 6:3.
Гришо започна отчайващо гейма, като загуби първите 3 точки и даде 3 поредни сетбола на Нишикори. В този момент първият сервис на Димитров се появи на сцената и японецът дори не успя да вкара топката в игра в следващите няколко точки - равенство 40:40. Двойна грешка и форхенд в аут на българина обаче му донесоха заслужената загуба на сета.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Кей Нишикори):

1:0 Трети пореден гейм на сметката на Кей Нишикори, който отрива резултата във втория сет.

1:1 Гришо започна с двойна грешка, но след това записа серия от 4 последователни точки на сметката си и изравни резултата във втория сет.

2:1 Нищо ново - пореден сервис гейм на Нишикори, в който той печели с лекота. В началото на гейма имаше напрежение, тъй като в един момент резултатът бе 30:30. Нишикори обаче се концентрира, спечели убедително следващите 2 точки и продължава да бъде 100%-ов при сервис.

2:2 Много изразителен гейм на Григор Димитров и ново равенство в сета.

3:2 Григор Димитров стигна до първите си точки за пробив в двубоя, но за жалост не успя да се възползва от тях. Хасковлията започна отлично и поведе с 40:15, но Нишикори не трепна в следващите 2 разигравания и изравни за 40:40. Последва нов брейк-пойнт за Димитров, спечелен след отлична игра в защита и грешка на Нишикори в близост до мрежата. И този път обаче Нишикори не се пропука и изравни, след което и съхрани подаването си.

3:3 Григор се измъкна от деликатна ситуация, след като изоставаше с 0:30. Следващите 4 точки обаче отидоха на сметката на Димитров, с което той изравни резултата.

4:3 Много оспорван гейм, който се разви точка за точка, но в крайна сметка Нишикори съхранява подаването си и продължава да води в резултата. Без пробиви от началото на втория сет.

4:4 Григор се спаси от трудна ситуация, след като изоставаше с 0:30. Българинът обаче спечели 4 последователни точки и изравни резултата.

5:4 Най-бързият гейм през втория сет, японецът го печели на 0. Следва пауза, след която Григор ще сервира за оставане в турнира.

6:4 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - КЕЙ НИШИКОРИ. Японецът стигна до преднина 40:15, след което Димитров допусна непредизвикана грешка и сдаде двубоя. Четвърта поредна загуба за българина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини