Гришо срещу Нишикори в Шанхай, Цонга го чака в трети кръг



05-10-2013 09:54 | Николай Драганов

Григор Димитров ще се изправи срещу Кей Нишикори в първия кръг на "Мастърс" 1000 турнира в Шанхай, който започва утре (6 октомври).

 

23-годишният японец се намира под №13 в света, като до този момент двамата с Димитров никога не са играли един срещу друг в турнир от ATP. Те обаче се познават отлично, тъй като многократно са тренирали заедно, а освен това играха на двойки на турнира в Бризбейн, където достигнаха полуфинал.

 

Евентуален успех ще означава 45 точки за ранглистата и мач срещу Юрген Мелцер или Иван Додиг във втори кръг. В трети кръг очаквано е играч от топ 8 на света, но този път неговото име не е това на водача в класация, а на намиращия се под №7 Жо-Вилфред Цонга, който се завръща след контузия. Водач на тази четвъртина пък е Давид Ферер, срещу когото Димитров може да играе на евентуален четвъртфинал.

 

В горната част на схемата, където е Димитров, се оформя и най-вълнуващия четвъртфинал, тъй като жребият изпрати в една четвъртина Новак Джокович и Роджър Федерер.

 

Ноле е водач на схемата и почива в първи кръг, а във втори ще се изправи срещу Марсел Гранойерс или Янко Типсаревич. Федерер пък чака победителя от мача Лейтън Хюит и Андреас Сепи за да научи името на съперника си. В трети кръг Ноле може да срещне Томи Робредо, а изпитанието за Роджър не е никак леко - Ришар Гаске.

 

Първият съперник на новият №1 в света Рафаел Надал ще бъде Александъл Долгополов или квалификант. Рафа води долната част на схемата, а на четвъртфинал най-възможен изглежда мач срещу Станислас Вавринка. За полуфиналите пък ще се изправи срещу някой от четвъртината на Томаш Бердих, който тази сутрин се отказа заради травма в Пекин, или Хуан Мартин дел Потро.

 

"Мастърс" турнира в Шанхай е един от малкото, които Рафаел Надал не е печелил, а действащ шампион от Новак Джокович, който през миналата година детронира двукратния шампион Анди Мъри на полуфиналите. Мачовете започват в неделя, 6 октомври, като засега програмата за първия ден не е ясна.

 

ОСНОВНА СХЕМА В ШАНХАЙ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини