ВИДЕО: Родик бил пред бой с Джокович на US Open



04-10-2013 13:58 | Станко Димов

Анди Родик е бил пред сбиване с Новак Джокович след двубоя помежду им на US Open 2008. Това призна американецът в ТВ интервю. Става въпрос за четвъртфинален двубой на „Флашинг Медоуз”, а напрежението преди срещата било огромно.

Във въпросните времена Джокович бе играч, който често страдаше от физически проблеми, редовно искаше медицински таймаут, с които обаче на моменти изкарваше от ритъм съперника. Точно от това се опасявал Родик преди мача. В крайна сметка Джокович печели драматично и се класира за полуфинал. След срещата, в интервюто на корта, нервите на Родик не издържаха и той каза:

„Чувствам се добре. Новак обаче има поне 16 контузии. Боли го гърба, краката, има птичи грип, сибирска язва, атипична пневмония и т.н.".

Секунди по-късно сърбинът не остана длъжен на Родик и му отговори пред публиката на „Артър Аш”: „Бързо се възстановявам от 16-те контузии, които ви изброи Анди. Наясно съм, че всички сте за него и сега сте разочаровани, че отпадна”.

Спорът между двамата продължил с пълна сила в съблекалнята, като в един момент Родик дори притиснал Джокович до едно от шкафчетата. В този момент обаче към Анди се запътил треньора на Ноле – Мариян Вайда, с което скандалът приключил.
„Бяхме близо да се сбием, сдърпахме се сериозно, но по едно време видях как към мен се приближава някакъв огромен мъж. Казах си – „по-добре да се махам, докато не съм си изял боя”, коментира Родик.

Интересното е, че в цялото интервю Родик не споменава името на Джокович, но казва, че човекът, за когото става въпрос, се римува с Шмовак Шмокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини