Джокович загуби сет, но достигна до четвъртфинал



03-10-2013 13:34 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович достигна до четвъртфинал на турнира China Open в Пекин. Сърбинът имаше труден двубой срещу Фернандо Вердаско, но все пак успя да излезе краен победител след 7:5, 2:6, 6:2.

Джокович, който е шампион в турнира от миналата година, измъкна първия сет, след като успя да пробив подаването на Вердаско в 12-ия гейм. През втората част левичарят от Испания отвърна на удара. Бившият №7 в света проби Ноле в третия и седмия гейм, за да прати двубоя в трети сет.

В решителната част Джокович започна силно и поведе с 2:0. Вердаско имаше шанс да върне пробива в седмия гейм, но не успя да реализира открилите се пред него брейк-боли, след което световният №1 затвори мача.

Голямата интрига от турнира в Пекин е свързана с първото място в ранглистата. Ако иска да започне своята 102-а седмица като №1, Новак Джокович трябва не само да защити титлата си в Пекин, но и да се надява Рафаел Надал да не достигне до финал.

В спор за място на полуфинал в Пекин, Ноле ще се изправи срещу американеца Сам Куери, който изненадващо победи Станислас Вавринка с 2:0 сета. До момента Джокович и Куери имат 7 двубоя, като сърбинът води с изразителното 6:1 победи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини