ВИДЕО: Федерер защити Надал, очаква полуфинал срещу него в Рим



ВИДЕО: Федерер защити Надал, очаква полуфинал срещу него в Рим
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
26-04-2010 09:46 | Николай Драгиев

Дългоочакваното завръщане на клей на Роджър Федерер най-после изглежда реално. Швейцарецът си почина стабилно, след като участва мимолетно на силните турнири в Маями и Индиън Уелс и отново е готов за битка. Той сподели, че в Рим се чувства страхотно, въпреки че никога не е печелил. Швейцарецът за пореден път се изказа джентълменски спрямо Рафаел Надал и опита да го защити от критиките, които той понесе в последните месеци.

"Радвам се да почна сезона на клей в Рим. Обичам града, публиката. Не съм печелил тук, но съм бил само на 1 точка. Това бе един от най-добрите ми мачове с Рафа. Идвам уверен, в добра серия съм на клей. Знаете, че спечелих "Ролан Гарос", а после и за Купа "Дейвис" играх на тази настилка," обобщи Федерер.

"Всичко е възможно да се случи, когато не си играл дълго. Тренирах здраво, но винаги промяната на настилката може да донесе изненада. Има няколко момчета, които натрупаха доста опит на червено, имат зад гърба си 2-3 турнира и това ги прави опасни. Аз няма да играя с тях още в първите кръгове, тъй като съм поставен под номер 1, което е добре," призна си Федерер, който през миналата година спечели 2 надпревари на червена настилка.

"Рафа се представя отлично. Това, че спечели 6-а поредна титла в Монако е невероятно постижение. Не съм съгласен с критиките към Надал. Да, той не спечели 10-11 месеца титла, но си остава страхотен играч. Някои го отписаха, други критикуват стила му, но аз не съм съгласен с тях. Радвам се, че отново е на топ-ниво и кой знае, може да се срещнем още на полуфинал тук," обясни Роджър.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини