Григор стартира срещу Роберто Баутиста Агут в Пекин



29-09-2013 15:36 | Николай Драганов

Григор Димитров ще започне участието си на турнира от сериите ATP 500 в Пекин срещу испанеца Роберто Баутиста Агут. Той се намира под №63 в ранглистата и идва от квалификациите, където записа две победи.

 

До този момент двамата има две срещи помежду си, като си разменят по една победа. 25-годишният Агут печели през 2008 в три сета на турнир от "Фючърс" сериите на клей, а през 2010 година Гришо взима реванш на "Чалънджър" турнира в Орлеан, където българинът триумфира и с титлата.

 

Мачът между двамата е трети по програма на Корт №1, който е без телевизионно покритие и съответно няма да може да бъде наблюдаван пряко. По програма двубоите в Пекин ще стартират в 07:00, като се очаква Гришо да излезе на корта към 10:00 в понеделник сутрин.

 

Евентуален успех на Димитров ще му донесе 45 точки за ранглистата, а във втори кръг го очаква първата ракета на САЩ Джон Иснър или китаецът Ди Ву, които играят във вторник. 

 

В първия ден на турнира в Пекин, където играят както мъжете, така и жените, на корта ще видим още Виктория Азаренка, Ана Иванович, сестрите Уилямс в мач на двойки, както и сблъсък на ветераните Томи Хаас и Лейтън Хюит.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини