Григор Димитров се завърна със загуба от 601-ия в света



Григор Димитров се завърна със загуба от 601-ия в света
Свързани играчи
Тагове
25-04-2010 18:17 | Станко Димов

Григор Димитров се завърна на корта със загуба. Най-добрият български тенисист отстъпи с 6-3 3-6 2-6 в мача си срещу Анте Павич (Хърватия). Двамата се изправиха в мач от II кръг на квалификациите на турнира в Родос, Гърция, а мачът бе първи за Гришо от месец и половина насам.

 

За последно нашето момче игра в София в началото на март, като бе с основна заслуга за успеха на България над Монако за Купа "Дейвис".

 

Григор Димитров започна отлично мача и спечели първия сет след само 28 минути игра. Българинът направи цели 3 пробива при подаването на Павич и тотално доминираше на корта.

 

През втория сет обаче картината тотално се промени. Хърватинът бе този, който диктуваше темпото на игра и заслужено изравни резултата. От колебливия сервис на Павич нямаше и следа, като той не само че не допусна възможност за пробив, но и загуби едва 4 точки при свой сервис за целия гейм.

 

За жалост положението на корта не се промени и през последния трети сет. Още в първите геймове Павич бе близо до пробив, но до 2-2 Гришо одържаше мача. След това обаче хърватинът взе 4 гейма поред и затвори мача.

 

С победата си днес Анте Павич затвърди силната форма, в която се намира. Въпреки, че е на незавидното 601-о място в ранглистата, хърватинът спечели една титла от сериите "Фючърс". Това се случи през март в Швейцария.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини