Гришо почва с квалификант в Пекин, при успех го чака Иснър



28-09-2013 10:22 | Николай Драганов

Григор Димитров ще стартира участието си на турнира от сериите ATP 500 в Пекин срещу квалификант. Надпреварата започва в понеделник и ще бъде първо участие на Гришо след US Open, където българинът допусна поражение в първи кръг.

 

Неговият съперник ще стане ясен утре, когато приключат всички мачове от квалификациите, а при евентуална победа по всяка вероятност във втори кръг Димитров ще се изправи срещу №8 в схемата Джон Иснър, който играе срещу представителя на домакините Ди Ву в първия си мач.

 

Сред по-познатите имена в квалификациите и съответно възможни противници на Григор са Лукаш Кубот, Джак Сок, Робин Хаасе, Алекс Богомолов, Йен Хсун Лу, Роберто Баутиста Агут и други. 

 

Турнирът China Open ще стане арена и на битката за №1 в света, тъй като водачи на схемата са Новак Джокович и Рафаел Надал. В Пекин няма да видим Анди Мъри, Роджър Федерер и Хуан Мартин дел Потро. 

 

Първият съперник на Джокович е Лукаш Росол, а във втори сърбинът ще играе срещу Вердаско или квалификант. Срещу такъв ще стартира Рафа в своя първи мач, а във втори кръг може да се изправи срещу Филип Колшрайбер или Алберт Монтанес.

 

Най-високо поставеният играч в половината на Джокович и възможен съперник на полуфинал е Давид Ферер, а преди четвъртфинал Ноле може да се изправи срещу Станислас Вавринка. В тази част и възможен съперник на полуфинал е и Ришар Гаске.

 

Томи Хаас е единственият поставен на пътя на Рафа преди полуфиналите, а там е възможна среща с Бердих, стига чехът да се справи последователно с Пабло Андухар, Николай Давиденко и евентуално Иснър или Григор Димитров.

 

Ако Рафа успее да се класира на финал, независимо дали там ще загуби от Новак Джокович, Матадора ще се завърне под №1 в света още след края на турнира.

 

ОСНОВНА СХЕМА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини