Пат Кеш: Надал е по-добър цялостно от Федерер



19-09-2013 19:13

Шампионът от Уимбълдън 1987 Пат Кеш направи сравнение между Рафаел Надал и Роджър Федерер. Според него независимо от по-малкото си титли испанецът може да бъде считан за по-добър.

"Без съмнение в момента Надал е най-добрият тенисист в света. Смятам, че до края на годината той ще стане и номер 1 в ранглистата.

"Освен това е напълно възможно той да подобри рекорда на Роджър Федерер от титли в Големия шлем. Всъщност, считам че на този рекорд се отдава твърде голямо значение.

"Не съм голям ценител на статистиката, но Надал има също титла от Олимпийски игри, печелил е Купа "Дейвис" и всички турнири от Големия шлем. Това са напълно достатъчни аргументи затова защо той е по-добър от Федерер.

"Освен това в преките им мачове той постоянно побеждава Федерер. Друг е въпросът кой е по-приятен за наблюдаване? По него може да спорим непрекъснато," коментира Кеш.

Австралиецът коментира и съперничеството на Надал и Джокович. "Битките на Рафа и Ноле са великолепни. Тяхното съперничество на корта сякаш може да продължи безкрайно. Проблемът е, че стилът им е подобен и при игра от задната линия нямат равни.

"Хората като цяло обичат да има разнообразие. Те не искат да гледат еднакви мачове с еднакви удари постоянно. Мачовете на Надал и Джокович са хубави, но трябва да се гледа на играта по-цялостно," допълва Кеш, който определя тези мачове понякога като "скучни".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини