Рафа ще бъде голямата звезда на Rio Open



17-09-2013 18:06 | Станко Димов

Краля на клея Рафаел Надал потвърди участието си в дебютното издание на турнира на червени кортове в Рио де Жанейро. Надпреварата в Бразилия ще се проведе в периода 15-23 февруари 2014-а година. Турнирът ще бъде най-силният смесен турнир на територията на Южна Америка.

„С удоволствие очаквам момента да изиграя първия си мач в живота на територията на Рио. Чувал съм толкова много красиви неща за града и сега, най-накрая, ще имам възможността да бъда там. Навсякъде по света, където съм играл, съм усещал подкрепа от бразилските фенове”, коментира Надал.

По-рано през сезона Рафа стана първият играч в историята, който успява да спечели един турнир от Големия шлем 8 пъти („Ролан Гарос”). Освен това испанецът е един от 7-те тенисисти в света, които могат да се похвалят, че се печелили поне по веднъж всеки един от Мейджър турните.

Въпреки, че се завърна на корта след 7 месечна пауза, от февруари до момента Рафаел Надал успя да спечели цели 10 титли, 2 от които от Големия шлем и 5 от „Мастърс 1000” сериите. Матадора е много близо до това да оглави ранглистата на АТР и да завърши сезона като №1 – нещо, което направи през 2008-а и 2010-а.

„Страхотно е за Бразилия, че най-накрая ще има толкова силен турнир (АТР 500). Това е голяма победа за страната”, каза още Надал.

Rio Open е нов турнир в календара на АТР и WTA. Общият награден фонд на надпреварата през 2014-а ще бъде $1.5 милиона (1.25 за мъжете). Надпреварата ще се провежда на клей, а централният корт е с капацитет 7 000 места.

При мъжете турнирът ще бъде от категорията АТР 500, а при жените – WTA International.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини