Виктория Томова отпадна на осминафинал в София



Виктория Томова отпадна на осминафинал в София
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
12-09-2013 15:04 | Станко Димов

Държавната шампионка Виктория Томова отпадна на осминафиналите на международния турнир на кортовете на ТК "Левски", който е с награден фонд 25 000 долара. Българката, която играеше с "уайлд кард", отстъпи на четвъртата поставена Анне Шефер от Германия след 4:6, 2:6.

В първата част след разменени пробиви опитната Шефер направи пробив за 5:4, а после затвори сета. Във втората Томова стартира с 0:4, успя да върне един пробив и стигна до 2:4, но след това германката успя да спечели срещата.

За достигането си до тази фаза 18-годишната софиянка взема 8 точки за световната ранглиста, където е №424 сега. Виктория Томова ще излезе по-късно и в полуфинала на двойки. Заедно с Диа Евтимова вчера те преодоляха Аманда Карерас (Великобритания)/Андреа Гамис (Венесуела) с 2:6, 6:1, 10-8.

В четвъртък Томова и Евтимова ще играят срещу националката Изабелла Шиникова и Клотилд де Бернарди (Франция), които отстраниха Жаклин Алауи и Биляна Павлова с 6:1, 6:2.

По-късно днес в турнира на единично тръгналата от квалификациите Борислава Ботушарова се изправя срещу водачката в схемата Патриция Мaйер-Ахлайтнер от Австрия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини