Пиронкова и Каратанчева фаворитки в Щутгарт



23-04-2010 21:17 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова е абсолютна фаворитка да попадне в основната схема на силния турнир за жени в Щутгарт. Българката старти в квалификациите срещу представителката на домакините Никола Гьоер. Тя е 339-а в световната ранглиста. Във следващия крък българката също ще играе с немкиня.

Под номер 4 пък е Сесил Каратанчева. Тя ще извади добър късмет и ще има за съперничка играещата с покана от организаторите Стефани Вагнер, която е на 15 години. Тунизийката Селима Сфар е вероятната опонентка на Сесил в следващия кръг.

Място в квалификациите на надпреварата с награден фонд от 700 хиляди долара, получи и Диа Евтимова. Втората ни ракета ще играе с Леся Цуренко от Украйна.

За мястото си в квалификациите и трите получиха по 1 точка и 700 долара. При успех в първи кръг взимат 1320 долара и 8 точки. За загуба в трети кръг 12, а при победа 20 точки.

Жребият също така не предвижда изцяло "български" сблъсък, тъй като нашите са в различни части на схемата. По-рано този сезон Пиронкова победи в такъв Каратанчева във Флорида.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини