Просто Серина Уилямс!



09-09-2013 02:35 | Станко Димов

Серина Уилямс е новият-стар шампион от Откритото първенство на САЩ – US Open. На финала на надпреварата световната №1 се справи с 2:1 сета над подгласничката си в ранглистата Виктория Азаренка. Двубоят между двете бе повторение на миналогодишния финал, а Уилямс стигна до успеха след 7:5, 6:7 (6), 6:1.

Така Серина Уилямс спечели своята 5-а титла от US Open, която е и нейна общо 17-а от турнирите от Големия шлем. Още по-впечатляващ е фактът, че Серина стига до трофея в Ню Йорк след само един загубен сет по пътя си.

Освен с цената на трофей от Големия шлем, успехът тази вечер има и изключителна финансова стойност за Серина Уилямс, която прибра чек на стойност 3.6 милиона долара – 2.6 от самия турнир и 1 милион от т.нар. US Open серии, които американката спечели.

Двубоят започна „типично по женски” – с два поредни пробива. След това обаче последваха геймове, в които Серина и Вика печелеха подаванията ни сравнително лесно. Малко повече проблеми имаше американката, която очевадно изпитваше проблеми да нагласи началния си удар към силния вятър, който духаше през цялото време над Ню Йорк.

В 11-ия гейм Серина успя да се справи с подаването на Азаренка, след което с гейм на 0 си подпечата успеха в първия сет – 7:5.

Силните изяви на американката от края на първата част продължиха с пълна сила и в началото на втората. Уилямс проби за 2:0, но Азаренка имаше шанс да върне пробива за 2:2. След няколко отлични начални удара световната №1 съхрани подаването си за 3:1, а малко по-късно с нов пробив поведе за 4:1. Азаренка обаче показа изключителен характер и успя да върне и двата пробива за 5:5, в това число спечели и гейм, в който Уилямс сервираше за мача.

В ключовия 11-и гейм обаче Серина отново проби, след което със сервис на своя страна за втори път в мача можеше да си гарантира успеха. Да, ама не. И в този случай Азаренка проби в лекота и прати сета в тайбрек. В него Азаренка поведе с 6:3 точки, но Уилямс изравни за 6:6. В крайна сметка белорускинята обаче наложи волята си – 8:6 точки.

В началото на третия сет напрежението бе повече от огромно. В четвъртия гейм Серина Уилямс достигна до точка за пробив, а в ключовия момент Азаренка помогна с двойна грешка – 3:1. До края Серина наложи волята си и спечели поредната си важна титла.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини