Джокович: Знам какво трябва да направя, за да победя Надал



08-09-2013 17:38 | Станко Димов

Новак Джокович достигна до финал на US Open за четвърта поредна година. Сърбинът се наложи с 3:2 сета над сензацията Станислас Вавринка, а в понеделник ще премери сили с Рафаел Надал, с когото ще трябва да определят кой е по-достоен да бъде шампион в Ню Йорк. Джокович се изказа много ласкаво за испанския си съперник, но в същото време успокои феновете си заявявайки, че знае какво да направи, за да спечели трофея.

„Рафа е най-добрият играч в момента, в това няма спор. Той отсъстваше 7 месеца, а след като се върна на корта има едва 3 загуби. В миналото не се чувстваше добре на твърди кортове, знаете, имаше и доста контузии. Сега обаче не е така – от началото на годината той няма загуба на твърда настилка, а освен това изглежда напълно здрав. Според мен в момента Надал показва най-добрата си игра на хард корт в момента”, коментира Джокович.

„Разбира се, че ще бъде труден двубой. Аз имам два дни да се възстановя, той също. Аз искам да спечеля трофея, той също. Ще видим. С него сме играли много, имаме и два финала в Ню Йорк. Знам какво трябва да направя, за да го победя. В същото време осъзнавам, че е много лесно да го кажа с души, но на корта със сигурност ще ми бъде по-трудно. Аз обаче знам какво да направя, а и да не забравяме, че твърдите кортове са любимата ми настилка. 

Първото място в света? Разбира се, че е важно за мен. През последните две години завършвам като №1. Само аз знам колко усилия и жертви съм направил, колко съм се раздавал в продължение на 10-11 месеца през годината, за да остана на върха. Искам да остана №1, но в момента Надал е в по-добра позиция. Аз трябва да печеля доста точки до края на годината, докато при него положението е съвсем различно”, коментира Джокович.

Сърбинът също така призна, че след централния корт в Мелбърн, „Артър Аш” се превръща в любимия му корт. „Разбира се, че е така. На този корт имам 4 поредни финала, общо 5 финала. Вече 7 години подред неизменно достигам до втората събота в турнира, което е страхотно постижение. Обичам да играя на US Open”, категоричен е сърбинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини