Надал: Предпочитах да не играя финал срещу Джокович



08-09-2013 14:07

Рафаел Надал удължи победната си серия на твърди кортове на 21 успеха, след като надви Ришар Гаске с 3:0 сета в полуфиналите на US Open. Той е играл 12 финала от 13 турнира, в които е участвал през годината.

Във финала Рафа ще се изправи срещу Новак Джокович с надеждата да спечели 13-а титла в Големия шлем. Надал е считан за фаворит в двубоя като досега има 21 победи и 15 загуби от Джокович в срещите между тях.

"Да играя три финала на турнири от Големия шлем този сезон е чудесно постижение за мен. Ще дам всичко от себе си в понеделник. Наистина съм щастлив от играта си до момента," коментира Рафа.

"Честно казано предпочитах друг съперник за финала. Срещу друг щях да имам повече шансове да спечеля. С него имаме много мачове помежду си и те винаги са специални.

"В момента и двамата играем на високо ниво и това означава, че двубоят ще бъде оспорван. Ще се опитам да играя агресивно, тъй като само така имам шансове. От друга страна да победиш такъв съперник прави успеха ти по-значим," откровен бе Рафа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини