Матадора достигна своя 18-и финал в Големия шлем



08-09-2013 02:15

Рафаел Надал се класира за своя трети финал на US Open. Той победи в полуфиналите Ришар Гаске с 6:4, 7:6(1), 6:2 за малко над два часа игра. В спора за трофея Рафа ще се изправи срещу световния номер 1 Новак Джокович.

"Да бъда отново на финал в Ню Йорк е невероятно за мен. След случилото се миналата година да бъда пак на финал е сбъдната мечта, благодаря на всички за подкрепата. Новак е невероятен състезател и голям шампион. Ще ми бъде много трудно, но се надявам да се подготвя за срещата," коментира Рафа в интервюто на корта.

Двубоят започна по най-добрия начин за Надал, който проби още в откриващия гейм. При 3:1 за Рафа Гаске имаше възможност да го върне, на я пропусна. Това в крайна сметка се оказа фатално за французина, който отстъпи на Надал с 4:6 първия сет.

Ситуацията се повтори на старта на втората част. Надал отново пое инициативата и проби в първия гейм. Този път обаче Гаске намери отговор и успя да върне пробива за 2:2. Така той направи нещо непостигано на турнира до момента. Надал не бе пробиван до този момент в над 70 поредни гейма.

Двамата не успяха да реализират нови пробиви и се стигна до тайбрек. В него Матадора бе повече от убедителен и спечели със 7:1 точки като последната от тях дойде след двойна грешка на Гаске.

Третата част далеч не бе толкова оспорвана. Надал бързо взе аванс от 3:0. Гаске така и не намери начин да върне този пробив. При 5:2 Рафа стигна до първия си мачбол на сервис на Гаске, а французинът му подари победата след две поредни двойни грешки.

В сблъсъка за титлата Надал ще срещне Новак Джокович за шести път във финал на турнир от тази категория. До момента той води с 21:15 в преките им мачове. На твърди кортове обаче предимството е за световния номер 1 - 11:5. Те имат два финала помежду си в Ню Йорк. През 2010-а Рафа печели с 3:1, а година по-късно Джокович се налага също с 3:1 сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини