Вика Азаренка с втори пореден финал на US Open



06-09-2013 23:17

Световната номер 2 Виктория Азаренка се класира за втори пореден път на финал на US Open и общо четвърти в Големия шлем. Белорускинята надигра с 6:4, 6:2 Флавия Пенета в полуфиналите на турнира и отново ще спори за трофея.

В първата част двете си размениха цели седем пробива. Шест от тях бяха до резултат 4:4. Тогава Азаренка отново спечели подаването на италианката след гейм, в който имаше поредица изравнявания. След това на свой сервис Азаренка затвори първата част в своя полза 6:4, реализирайки шестия си сетбол.

Логично още на старта на втората част двете размениха пробиви за 1:1. След това обаче Вика взе превес и поведе с 3:1. Така в първите 13 гейма бяха осъществени общо 10 пробива. След като взе инициативата Азаренка този път бе доста по-убедителна и този път приключи с 6:2 в своя полза.

"Беше дълъг път до финала. Наистина съм много щастлива. Да бъда на финал и да се боря за трофея е страхотно. Имах доста оспорван двубой. В началото на мача ми бе трудно да намеря своя ритъм. Все пак във важните моменти играх добре, но Флавия ме затрудни максимално като се бореше за всяка точка.

"Която и да спечели във втория полуфинал ще ми бъде наистина трудно. В сравнение на миналата година играя на по-високо ниво. Тогава не бях напълно готова, за да спечеля. Сега смятам, че съм по-подготвена. Очаквам Серина и Ли На да направят наистина оспорван двубой," коментира доволната Азаренка.

Така е напълно реално да видим повторение на миналогодишния финал, в който се срещнаха Азаренка и Серина Уилямс. За целта Уилямс трябва да надиграе Ли На.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини