Братята Брайън се сбогуваха с мечтата за Голям шлем



05-09-2013 21:13 | Николай Драганов

Голямата мечта на братята Боб и Майк Брайън за Голям шлем в рамките на една календара година бе разбита пред погледа на американската публика на полуфинал на US Open от Леандър Паеш и Радек Щепанек.

 

Индийско-чешката двойка осъществи пълен обрат и се наложи с 3:6, 6:3, 6:4 над братята Брайън, като по този начин ги детронира от трона. Боб и Майк са шампиони от 2012 година, като до днес държаха всички титли от Голямата четворка, включително и златните медали от Олимпийските игри.

 

За последен път една двойка е постигала подобно постижение през далечната 1951 година или иначе казано пред цели 62 години. През 2013 година Боб и Майк Брайън бяха само на два мача да го сторят, при това на домашна сцена, но въпреки това се провалиха. За първи и единствен път в историята това успяват да сторят австралийците Кен МагКрегър и Франк Седжмън.

 

Поражението бе първо за Боб и Майк след серия от 28 поредни победи в турнири от Големия шлем. 40-годишният Паеш и 34-годишният му колега Щепанек ще чакат мача между Додиг / Мело (№10) - Пейа / Соареш (№2), за да разберат своя съперник в битката за трофея.

 

Американците взеха сравнително лесно в първия сет, като не допуснаха да се стигне дори до точка за пробив. За целия първи сет Боб и Майк загубиха една единствена точка от свой начален удар, а един пробив в шестия гейм се оказа достатъчен за 1:0.

 

Мечтата бе изключително близко, когато нещо се случи със сервисите на братята. Още във втория гейм те загубиха подаването си, но в следващия успяха да върнат пробива. В шестия обаче Боб и Майк изостанаха с 0:40 и макар да спасиха първите две възможности, от третата Паеш и Щепанек пробиха, а до края на допуснаха ново изравняване в геймовете за 1:1 сета.

 

Силните минути на Щепанек и Паеш продължиха и в третата решителна част. В третия гейм Боб и Майк спасиха три точки за пробив, но при четвъртата той бе факт. Претендентите затвърдиха на 0, а след това стигнаха и до втори решителен пробив, който съвсем смълча трибуните.

В шестия гейм американците пропуснаха уникален шанс и не успяха да пробият от 0:40, а макар все пак да го сториха за 3:5 в осмия, за обрат бе прекалено късно и с гейм на 0 при 5:4 в своя полза Паеш и Щепанек разбиха мечтата на своите съперници да спечелят всички титли от Големия шлем в една календарна година.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини