Новак Джокович лети в Ню Йорк, наниза два „лешника”



04-09-2013 00:58 | Станко Димов

Новак Джокович се класира за четвъртфинал на US Open 2013 без загубен сет! Световният №1 изнесе поредната си лекция в Ню Йорк, като този път се наложи с 6:3, 6:0, 6:0 над Марсел Гранойерс след едва 79 минути игра.

Така в следващата фаза на турнира Ноле ще срещне Михаил Южни, като това ще бъде първи негов двубой срещу поставен играч. В тази среща сърбинът ще участва в 18-ия си пореден четвъртфинал в турнири от Големия шлем. Тази негова серия е третата най-продължителна в Откритата ера.

„Определено изиграх един от най-добрите си мачове тук на централния корт. В началото ми трябваше малко време да свикна с условията на корта, но след това всичко си дойде на мястото. Разбира се, очаквах той (Гранойерс) да бъде малко уморен. Днес всичко в играта ми се получаваше”, коментира Джокович в интервюто на корта.

Любопитното е, че Джокович спечели последователно първите 25 разигравания след свой сервис. „Не съм запознат със статистката, но сигурно това е най-добрият ми показател в кариерата”, коментира с усмивка на лице Джокович.

В следващия кръг Джокович ще се изправи срещу Михаил Южни, който по-рано през деня се наложи в 5 сета над Лейтън Хюит. Именно руснакът ще бъде първият поставен играч, който сърбинът ще срещне в тазгодишното издание на US Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини