Федерер отнесе французин, Робредо го дели от мач с Надал



01-09-2013 10:57 | Николай Драганов

Петкратният шампион Роджър Федерер записа трета категорична победа на US Open 2013, надигравайки с 6:3, 6:0, 6:2 Адриан Манарино от Франция. Успехът бележи и два рекорда на швейцареца, тъй като това бе победа №260 за него в мач №300 на турнири от Големия шлем.

 

Носителят на 17 титли от Шлема реализира общо 6 пробива, спаси единствената точка за такъв, предоставена на Манарино, и за 1 час и 21 минути се класира на осминафиналите. Така до момента той има 22 победи от 23 мача в нощна сесия в Ню Йорк.

 

Негов съперник там ще бъде испанският ветеран Томи Робредо, който сложи край на приказката за третата ракета на Великобритания Даниел Евънс и го надигра макар и неочаквано трудно със 7:6(6), 6:1, 4:6, 7:5. Ако успее да се наложи и над Робредо, Федерер ще изпълни своята част от сценария за суперсблъсъка срещу Рафаел Надал на четвъртфиналите.

 

"Винаги, когато излизаш на този корт има напрежение, защото никога не можеш да си сигурен дали днес ще се представиш на ниво. Днес го направих", заяви Роджър след края на двубоя.

 

"Успях да използвам сервиса си наистина добре, отново имаше вятър, но успях да се настроя по-добре и имах повече вариации от Адриан, което определено ми помогна", добави Федерер, който вече има статистика от 22 победи и само 1 загуба във вечерни сесии в Ню Йорк.

"Томи Робредо е много добър играч и труден за побеждаване. Той е наистина опитен, познавам играта му, а и той моята," коментира още Федерер, който води с 10:0 в преките двубои срещу бъдещия си опонент.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини