Сесил с нова победа в Бризбейн, чака Енен (+ВИДЕО)



04-01-2010 07:46 | Станко Димов

Сесил Каратанчева ще се изправи срещу завърналата се на корта Жустин Енен във втория кръг на турнира в Бризбейн. Българката, която играе за Казахстан, продължи великолепното си представяне на престижния турнир в Австралия, след като победи трудно с 2:1 сета местната състезателка Кейси Делакуа. В отделните части Сесил се наложи с 6:2, 0:6, 7:6 (1) за близо два часа игра. 

 

Българката започна ударно и бързо спечели първия сет след три пробива с 6:2. Напълно неочаквано обаче последва невероятен спад в играта на Каратанчева. Тя загуби цели осем поредни гейма. Сервисът на Сесил тотално я предаде, тя взе 13% от точките на първи сервис и логично падна с 0:6 гейма. Точно, когато се очакваше австралийката да приключи без проблеми мача, софиянката намери сили за обрат. Тя взе четири поредни гейма и поведе с 4:2 и нейн сервис в третия сет. Опитната Делакуа не се предаде и изравни геймове до 4:4. В крайна сметка се стигна до тайбрек. В него Каратанчева дръпна с 3:0 точки и успешно успя да задържи преднината си за крайния успех със 7:1.

 

С успеха си Каратанчева си осигури 46 точки за световната ранглиста и близо 4000 долара от наградния фонд. В следващия, II кръг, Каратанчева ще се изправи срещу бивашата номер 1 в женския тенис Жустин Енен. Завърналата се на корта белгийка се наложи трудно със 7-5, 7-5 над Надя Петрова (Русия).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини