Серина продължава безпогрешния си поход в Ню Йорк



31-08-2013 12:32 | Николай Драганов

Световната №1 и шампионка от 2012 година Серина Уилямс записа трета категорична победа в тазгодишното издание на US Open, като този път жертвата бе Ярослава Шведова (Казахстан), а резултатът 6:3, 6:1 в полза на американката.

 

Така в трите си мача до този момент - срещу Скиавоне, Воскобоева и Шведова шампионката е загубила едва осем гейма. В днешния мач Серина успя да осъществи четири пробива в подаването на съперничката си, не изгуби нито веднъж своето и само за 74 минути се класира на осминафиналите.

 

Там и предстои наглед доста по-сериозно предизвикателство в лицето на сънародничката й Слоун Стивънс. За последното двете се срещнаха на Australian Open, когато в мач от четвъртфиналите Стивънс нанеса изненадваща загуба на своя идол в лицето на Серина.

Този мач бе последван и от разрив в отношения между двете момичета, макар наскоро те все пак да обявиха, че са изчистили неразбирателствата и отново са приятелки.

 

За четвърти кръг не успя да се класира финалистката от Уимбълдън Забине Лизицки, която допусна поражение в два сета - 4:6, 5:7 от рускинята Екатерина Макарова. Напред продължава обаче друга германка в лицето на Ангелик Кербер, която се наложи над Кая Канепи с 6:0, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини