Григор Димитров срещу Жоао Соуса (ГЕЙМ ПО ГЕЙМ)



27-08-2013 18:58 | Станко Димов

Григор Димитров срещу Жоао Соуса – КОМЕНТАР гейм по гейм:

19:20 Димитров и Соуса вече са на корта и започват да загряват за мача.

ПЪРВИ СЕТ (сервис за Григор Димитров):

1:0 Отлично начало за Грищо, който спечели подаването си за около 60 секунди. Нашето момче вкара 4 първи сервиса, за които португалецът нямаше отговор.

1:1 Соуса също започна силно. Португалецът поведе с 40:0, а след това Димитров намали до 40:30. Последната точка обаче бе за Соуса, който изравнява резултата в геймовете.

2:1 Втори пореден сервис-гейм на 0 за Димитров. Гришо наниза 2 аса и вече има общо 3 от началото на срещата. Първа пауза в двубоя, след която Соуса ще сервира за изравняване на резултата.

3:1 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът започна силно и поведе с 30:0, но след това Соуса изравни за 30:30. Последваха няколко много оспорвани разигравания, а на цели 3 пъти Гришо стигаше до точка за пробив. Соуса спаси първите две, но при третата Димитров не сгреши.

4:1 Отличен гейм за Гришо, който с лекота затвърждава пробива и повежда с 4:1. До момента при свой сервис Димитров е загубил едва 1 точка.

4:2 Жоао Соуса прекъсва серията от поредни геймове на Димитров, но това няма голямо значение. Гришо трябва само да спечели следващите си два сервис-гейма, за да си гарантира първия сет.

5:2 Димитров спази традицията и взе подаването си за около минутка-две. До този момент Соуса не може да намери отговор на началния удар на Гришо. Трябва да отбележим, че българинът сервира фантастично - 89% вкаран първи сервис!

5:3 Гейм на 0 за Соуса.

6:3 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът спечели и този си сервис-гейм на 0 и след 26 минути игра поведе в резултата. Отлично представяне на нашето момче до момента. За сета Гришо има 86% вкаран първи сервис и общо 3 загубени точки при начален удар.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Жоао Соуса):

1:0 Уверено начало на втората част за Соуса, който повежда в резултата.

2:0 ЖОАО СОУСА ПРОБИВА. Португалецът поведе с 40:15, след което успя да пробие подаването на Димитров. За първите два гейма в сета Гришо е спечелил едва една точка.

3:0 Пробивът е затвърден. Много оспорван гейм, в който се стигна до няколко равенства. В крайна сметка обаче португалецът спечели последните 2 точки и вече води с 3:0. Добрата новина за Гришо е, че пробивът все още е само един.

3:1 Григор прекъсва серията от 3 поредни гейма на Соуса, но много спешно трябва да намери отново първия си сервис. През втория сет Гришо е вкарал 18% първи сервис, а резултатът е ясен.

4:1 Соуса е безгрешен през втората част. Макар и не толкова изразително, португалецът печели сервис-геймовете си и се доближава опасно близо до успех във втория сет.

4:2 Първият сервис на Григор лека по лека започва да се връща на Корт №7, преднината от пробив на Соуса все още е факт.

4:3 ГРИГОР ДИМИТРОВ ВРЪЩА ПРОБИВА. Българинът изигра най-силният си гейм за сезона и успя да поведе с 40:0. Още първата точка за пробив бе реализирана и преднината на Соуса вече е само гейм. Пауза, след която Гришо ще сервира за 4 равни.

5:3 ЗА ЖАЛОСТ СОУСА ОТНОВО ПРОБИВА. Гришо де само на 2 точки от 4:4, след като водеше с 30:15. Португалецът обаче изравни резултата, а след това на два пъти стигна до брейк-пойнт. При втория пробивът стана факт.

6:3 ГЕЙМ И СЕТ ЗА ЖОАО СОУСА. Гришо имаше своите шансове, но при 30:30 Соуса спечели две поредни точки и затвори сета след 35 минути игра. Така мачът на практика започва наново.

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Григор Димитров):

0:1 Доста неприятно. Соуса пробива и на старта на третия сет.

0:2 Гейм на 0 за Жоао Соуса, който вече повежда с 2:0 в третата част. Какво се случва с Григор Димитров? Българинът игра брилянтно в първия сет, но след това тотално загуби контрол над мача.

0:3 ВТОРИ ПРОБИВ ЗА ЖОАО СОУСА.
Нещо явно наистина се случва с Гришо, показателите му нямат нищо общо с тези от първия сет.

1:3 Григор връща един от пробивите. Гришо поведе с 40:15, Соуса спаси първия брейк-бол, но при втория Димитров се наложи и пробива. Предстои много важен сервис-гейм за нашето момче.

2:3 Втори пореден гейм за Димитров, който намалява аванса на съперника си. Втора пауза в сета, след която на сервис се връща Соуса, който има пробив преднина.

2:4 Соуса печели подаването си и повежда с 4:2. Гришо успя да вземе 2 точки в гейма, но останалите 4 бяха на сметката на 121-ия в света.

3:4 Пореден тежък гейм за Димитров. Добрата новина е, че той успя да го спечели и отново се доближи максимално близо до съперника си.

3:5 Ужасяващо! Гейм на 0 за Жоао Соуса, който вече е само на гейм от успех и в третия сет. Макар да е вкарал сравнително нисък процент първи сервис (около 50%), португалецът почти не дава шанс на Димитров да го атакува.

4:5 Григор Димитров принуждава Соуса да сервира за сета. Българинът отново имаше затруднения в гейма, тъй като от 40:15 позволи на съперника да стигне до равенство. Ас и още една точка обаче донесоха гейма на сметката на Димитров.

4:6 ГЕЙМ И СЕТ ЗА ЖОАО СОУСА. Невероятно! Сервирайки за сета 121-ият в света не трепна и с гейм на 0 подпечата успеха си в третата част - 6:4. Соуса вече е само на сет от място във втори кръг в турнира.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ (сервис за Григор Димитров):

1:0 Гришо печели лесно първото си подаване в четвъртия сет. Дано стабилизира играта си, защото в противен случай може съвсем скоро да приключи с US Open 2013.

1:1 Соуса поведе с 40:0, след което Гришо се разписа за 40:15. В последствие обаче португалецът затвори сервис-гейма си.

1:2 ЖОАО СОУСА ПРОБИВА.
Португалецът поведе с 40:30 и се възползва моментално от първия си брейк-пойнт в сета. От тук до края на срещата всичко е в ръцете на Соуса.

2:2 Григор връща светкавично пробива. Българинът поведе с 40:0, Соуса намали на 40:15, но след това Димитров проби. Тотално непредвидим стана двубоят.

2:3 ТРЕТИ ПОРЕДЕН ПРОБИВ В СЕТА! Гришо точно бе изравнил резултата, но допусна много лесно Соуса да поведе с 40:15 и да го пробие отново.

2:4 Жоао Соуса слага край на серията пробиви, при това по категоричен начин - с гейм на 0. Португалецът е само на 2 гейма от място във втори кръг в Ню Йорк.

3:4 Отново с доста проблеми, Димитров успява да спаси подаването си. Българинът отрази и точка за пробив, което си беше скрит мач-бол за Соуса. Пробивът все още е само един в полза на португалеца.

4:4 ГРИГОР ДИМИТРОВ ВРЪЩА ПРОБИВА!
Резултатът в сета е изравнен. Браво на нашето момче, което успява да върне пробива в последния момент.

5:4 Невероятно! Гришо явно се разигра и взе подаването си на 0, нещо, което не се бе случвало от първия сет насам. Сега Соуса ще сервира за оставане в сета.

5:5 Соуса прекъсна серията на Гришо и успя бързо да вземе подаването си.

6:5 Последна пауза в сета, която идва при гейм преднина за българина. Гришо обаче не взе никак лесно подаването си, което премина през две равенства. Сега топката е в полето на Соуса.

7:5 Няма да има тайбрек и това е най-добрата новина в момента, защото ГРИГОР ПРОБИ В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ И ИЗМЪКНА СЕТА СЪС 7:5. Какво завръщане на българина, който само преди няколко минути изоставаше с 2:4.

ПЕТИ СЕТ (сервис за Григор Димитров)

0:1 Това просто не може да бъде истина - петият сет започва с пробив на 0 за Жоао Соуса. Българинът отново ще бъде в догонваща позиция.

0:2 Соуса затвърждава с лекота. Сервис-гейм на 15 на сметката на португалеца, който вече води с 2:0 в решителния сет.

1:2 Гришо прекъсва серията на Соуса и печели бързо подаването си на 15. Португалецът обаче няма за къде да бърза, тъй като има пробив преднина.

1:3 Соуса, макар и трудно, спечели подаването си. В гейма се стигна до равенство 30:30, но следващите 2 точки бяха на сметката на португалеца.

1:4 За жалост Соуса пробива за втори път и по всичко личи слага точка на спора. Португалецът не само води с 4:1 гейма, но има и цели 2 пробива в повече на сметката си в петия сет.

1:5 Много продължителен гейм, в който Димитров има за какво да съжалява, тъй като на два пъти стигаше до точки за пробив. И в двата случая обаче българинът не успя, а след това Соуса затвори подаването си.

2:5 Гришо си възвръща част от позагубеното самочувствие с бърз гейм. Пауза, която може да се окаже последна в мача, тъй като след нея Жоао Соуса ще сервира за място във втори кръг. Димитров пък май и тази година ще се размине с победа в основната схема в Ню Йорк.

22:21 часа българско време. АГОНИЯТА ПРИКЛЮЧИ. ГЕЙМ-СЕТ-МАЧ ЗА ЖОАО СОУСА - 2:6, който след супер дълъг гейм печели подаването си и мача. Григор Димитров ще трябва да почака поне още една година, за да запише първата си победа в основна схема в Ню Йорк.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини