Гулбис разочарова и отново разсмя журналистите



27-08-2013 13:56 | Николай Драганов

Един от претендентите за изненада на US Open Ърнест Гулбис поднесе неприятна такава още на старта на турнира, губейки в първи кръг от 88-мия в света Андреас Хайдер-Маурер с 3:6, 6:3, 1:6, 7:6(4), 6:4. В изказването си след двубоя латвиецът за пореден път показа своя колорит и чепат характер.

 

Запитан какви какви мисли му минават през главата относно този двубой, Гулбис отвърна в свой стил: "Много лоши мисли. Много лош мач. Много лоша загуба. Нямам много за казване."

 

Латвиецът дойде в Ню Йорк след седмица здрави и тренировки и без да изгуби сет в тренировъчни мачове с противници като Ришар Гаске, Жулиен Бенето и Жереми Шарди. "Чувствах се много, много добре. Наистина уверен, физически всичко беше идеално", обясни той относно нагласата си към турнира преди неговото начало. 

 

"Когато мачът започна, може би станах нервен. Събудих се стегнат, не успях да си почина. Когато си такъв, губиш лесно енергия на корта. Така че след първите два сета на корта бях наистина уморен. Потях се повече от нормалното, изобщо нещата не бяха както трябва", признава Гулбис и допълни, че е наясно какъв шанс е изпуснал.

 

"Може би наистина почувствах, че мога да се представя силно на този турнир. Когато видях жребия ми хареса, можех да стигна далеч. Но не съм се поставял под допълнително напрежение, никой не ме е поставял под такова", коментира Гулбис, който бе в четвъртината на Давид Ферер и Ришар Гаске, която минава за най-лесната на тазгодишния US Open.

 

Макар повечето играчи да казват, че не гледат жребия и да използват клишето "мач за мач" Гулбис винаги е бягал от тези клишета и признава, че му е било интересно да види името си удебелено в схемата.

 

"За първи път бях поставен, така че исках да видя как изглежда името ми с големи букви в схемата", признава 30-тия в схемата латвиец. Тази позиция той си извоюва със силно представяне най-вече в началото година, когато направи серия от 13 поредни победи между януари и март. Не качеството на тениса и постоянството, колкото възможността да показа какво може в определени ситуации обаче са причина за слабостта му, счита той.

 

"Честно казано, играя топ тенис. Просто имам нужда да играя топ тенис в мачовете. На тренировки всичко се случва по моя начин. Не можех да имам по-добра подготовка. Честно, нямам идея какво се случи... може би имам идея, но трябва да помисля какво да направя, за да се справям с това, защото не е хубаво", отново в свой стил отвърна Гулбис.

 

В търсене на това решение Гулбис получи предложение от журналист да потърси помощта на спортен психолог. "Ще говоря с треньора си. Психолог? Не. Ти можеш да отидеш на такъв. Аз нямам нужда", завърши колоритният латвиец.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини