Надал с впечатляващ старт в Ню Йорк



27-08-2013 00:33

Рафаел Надал се завърна в Ню Йорк с победа на старта на US Open 2013 над Райън Харисън с 6:4, 6:2, 6:2. Испанецът нямаше особени проблеми срещу младия американец и успя да продължи серията си на твърди кортове през лятото без загуба.

Още на старта на двубоя Рафа осъществи пробив в сервиса на Харисън. Малко по-късно той имаше и още шансове да пробие съперника, но американецът не допусна това. В крайна сметка Рафа затвори първата част с 6:4. От своя страна Харисън реализира повече печеливши удари - 11:7, но допусна цели 16 непредизвикани грешки.

Във втория сет Надал проби за 2:1. Малко по-късно при 2:4 Харисън имаше аванс от 40:15, но направи поредица грешки и допусна втори пробив, който му костваше и тази част.

Историята се повтори в третия сет. Харисън поведе с 40:0 на свой сервис, но въпреки това допусна да бъде пробит. Матадора бързо взе аванс от 4:0 в третия сет и в крайна сметка затвори 6:2.

"Много съм щастлив да се върна тук в Ню Йорк. През миналата година ми липсваше турнирът. Тук имам много хубави спомени, атмосферата винаги е специална.

"Играх агресивно и на добро ниво. Много съм доволен от победата. Радвам се да съм тук, на може би най-големия корт в света и пред фантастичната публика в Ню Йорк," коментира Надал пред публиката на централния корт в Ню Йорк.

В следващата фаза Надал ще играе с Роджерио Дутра Силва или Васек Поспишил.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини