Григор ще бъде на върха, сигурен е Надал



25-08-2013 15:23 | Николай Драганов

Григор Димитров има всичко необходимо, за да бъде на върха. Или поне такова е мнението на Рафаел Надал. В обстоен материал на EPSN, посветен на триото Димитров, Раонич и Янович, Матадора е потърсен за коментар. Такъв дават и самите младоци, сред които и нашето момче дни броени часове преди старта на US Open.

 

„Ако погледнете към първите 30 в мъжката ранглиста няма начин да не видите три 22-годишни момчета, които изглеждат най-сериозните кандидати за големи успехи през следващите години. Триото Григор Димитров, Милош Раонич и Йежи Янович са най-младите играчи в топ 100“, пише изданието, след което дава дума и на самия Надал.

 

Григор Димитров има всичко, за да бъде на върха. Сигурен съм, че ще бъде там“, не спести похвалите си по адрес на нашето момче големият испанец.

 

Изданието отново преповтаря „обичайните“ констатации за приликите в неговата игра и тази на Роджър Федерер, които му носят и до болка втръсналите сравнения и прякора „Бейби Фед“. Отчита се, че той произлиза от спортно семейство с баща тенис треньор и майка му, която играе волейбол.

 

„Да бъда на финал в Бризбейн беше добра стъпка за мен и за моя ранкинг. Чувствам се добре както на корта, така а извън него, което ми носи много позитивна енергия“, коментира Гришо, след което посочва и една от причините за прогреса си през този сезон.

 

„Засега съм благословен да избягвам тежки контузии, което е много важно. Сега се опитвам да ставам още по-добър на корта и да намеря правилната формула, за да добавя онова малко „екстра“ качество, което ми е необходимо“, добавя Димитров.

 

От ESPN посочват, че силното представяне на Гришо до голяма степен се дължи на преминаването му в шведската академия Good to Great. Запитан е изпълнил наименованието на академията и вече е велик, а не добър, Гришо през смях отвръща: „На път съм“. 

 

„Искам да бъда по-постоянен в резултатите си на турнирите. Не можеш да играеш добре една или две седмици и след това изведнъж да започнеш да побеждаваш големите играчи“, обяснява относно своите собствени изисквания Гришо.

 

Разбира се, не е пропусната и темата с Мария Шарапова, която до голяма степен поставя родния талант още по-силно в светлината на прожекторите. „Не съм жаден за внимание“, подчертава Димитров, който определено не обича тези въпроси, но е свикнал да приема ситуацията.

 

Освен Григор Димитров, Рафа коментира качествата и очакванията си и за другите двама младоци. „Янович прави чудесен сезон. Вече игра полуфинал на Уимбълдън и финал на „Мастърс“. Раонич игра финал у дома преди няколко седмици, това му дава допълнително самочувствие. Той е много, много опасен. И тримата са страхотни играчи, заплаха за всеки“, категоричен е Матадора.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини