"Ню Йорк Таймс" включи Гришо сред скритите фаворити за US Open (видео)



24-08-2013 20:45

Американският "Ню Йорк Таймс" включи Григор Димитров сред малка група състезатели, които не са сред топ фаворитите, но могат да направят запомнящо се представяне на стартиращия до часове US Open 2013.

Другите състезатели в тази графа са още Джон Иснър, Хуан Мартин дел Потро, а при дамите Йелена Янкович, Доминика Цибулкова и Слоун Стивънс.

Ето и какво пише в анализа за българина:

"Удивително талантливият 22-годишен Димитров постоянно се изкачва в ранглистата и ще бъде поставен под №25 на US Open. През 2008-а Димитров спечели титлата при юношите на Уимбълдън и US Open, но резултатите му бяха непостоянни до тази година.

Той започна работа с шведския треньор Микаел Тилстрьом, който особено държи на физическата подготовка и по-внимателен подбор при избора на удари. Усилената работа на Димитров в тренировките го превърнаха от талантлив шоумен на корта в опасен опонент, който може да победи всеки.

Българинът изненада Новак Джокович в три сета на клей на турнира в Мадрид, а този резултат показва покачващото се ниво на играта му. Неговият стил е изграден върху модела зададен от Роджър Федерер, с бекхенд с една ръка, плавно изпълнение на сервис и мощен форхенд с много топспин.

"Димитров, който проведе трисетова битка с Рафаел Надал в Синсинати, определено е изключителен талант и е истинско удоволствие да бъде наблюдаван."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини