МакЕнроу: Мъри ще бъде №1 в края на сезона, ако си защити трофея



МакЕнроу: Мъри ще бъде №1 в края на сезона, ако си защити трофея
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
21-08-2013 17:02 | Станко Димов

Ако има човек, който знае как се брани трофея от US Open, то Джон МакЕнроу определено е такъв. Американецът има общо четири трофея от Откритото първенство на САЩ, включително три поредни в периода 1979-1981 година.

През този сезон в защита на титлата ще се хвърли Анди Мъри, след като през миналия сезон британецът успя да сложи край на дългото чакане на цяла Великобритания и грабна първа титла от Шлема. Това свали голяма част от напрежението, но по думите на МакЕнроу, пред Анди сега стои ново голямо предизвикателство.

„Предстои му да усети различен тип напрежение“, коментира Джон. „От една страна той успя – спечели трофея, което е невероятно. Но от друга, сега всички ще преследват теб много повече, отколкото преди“, добави той.

„Ако добавиш към това и трофея от Уимбълдън, то това е първият случай, в който Анди има реален шанс да завърши като №1 и да бъде №1 за сезона, ако вземе два трофея от Големия шлем.“

„Това е различен подход и противниците ще искат да го победят още повече – мисля, че той вече усеща разликата в турнирите след Уимбълдън, но в три от пета ще бъде много по-труден за побеждаване, отколкото в два от три“, прогнозира МакЕнроу.

Според бившия №1, Мъри ще бъде максимално добре подготвен и ще покаже най-доброто от себе си, когато настъпи моментът за ключови битки на Централния корт на US Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини