Джокович си осигури участие на заключителния "Мастърс"



19-08-2013 13:21 | Николай Драганов

Новак Джокович ще се опита да защити трофея си от миналата година в заключителния "Мастърс" турнир в Лондон, след като стана вторият тенисист след Рафаел Надал, осигурил си преждевременно участие в битката между най-добрите осем през сезона. Сърбинът ще играе в O2 Arena в Лондон от 4 до 11 ноември, като това е седмо поредно участие за него в надпреварата.

 

"Да бъдеш действащ шампион добавя малко допълнително напрежение и очаквания", призна Джокович. "Знаейки, че мога да се представям добре на такова ниво ми достатъчно причини да вярвам, че мога да го направя отново. Това ме вдъхновява и ме кара да се подготвя максимално добре", добави сърбинът.

 

Джокович и Рафа Надал са първите двама играчи, чието участие в Лондон е сигурно, след като спечелиха достатъчно точки, за да си осигурят място в Топ 8 в края на сезона. Джокович спечели титлите от Australian Open, Дубай и Монте Карло и загуби финала на Уимбълдън. 

 

Сърбинът има два трофея от заключителния "Мастърс" - през 2008 година, когато надигра Давиденко в Шанхай и през миналия сезон, когато се справи с Роджър Федерер. "Любимият ми спомен е през миналата година, когато спечелих всичките си пет мача и показах част от най-добрия си тенис. Беше най-добрият начин да завърша сезона", признава Ноле.

 

Ноле е бил №1 в света общо 95 седмици, включително последните 44. За първи път той се изкачва на върха през юли 2011 година, след като триумфира на Уимбълдън. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини