Гришо се изкачи до №28 и очаква жребия за US Open



19-08-2013 17:00 | Николай Драганов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изкачва с една позиция в ранглистата и през новата седмица е под №28 в света. Гришо достигна до трети кръг на "Мастърс 1000" турнира в Синсинати, който му донесе 90 точки.

 

Ако до четвъртък, когато е жребият за основната схема на US Open няма отказвания на тенисисти, намиращи се пред него, то Димитров ще бъде поставен под №26, тъй като Марин Чилич и Жо-Вилфред Цонга няма да играят в Ню Йорк.

 

На практика значение за Димитров би имало отказването на двама души, което ще го постави под №24 в основната схема. Така при евентуално достигане до трети кръг, той би се изправил срещу играч намиращ се между №9 и №16 в ранглистата. Ако отказвания няма и Гришо остане №26 в схемата, то при две победи на US Open в трети кръг със сигурност ще срещне играч от Топ 8 в класацията.

 

По същата схема Гришо игра с Джокович на "Ролан Гарос", а на Уимбълдън Грега Жемля го спря преди двубой с Дел Потро. 

 

Доста промени има в Топ 10 при мъжете в новото издание на ранглистата, където Рафаел Надал след триумфа си в Western & Southern Open, измества Анди Мъри от втората позиция. За първи път от далечната 2002 година пък, Роджър Федерер се смъква до 7-мата позиция, след като не успя да защити трофея си от миналата година в Синсинати.

 

Томаш Бердих и Хуан Мартин дел Потро се изкачват по 1 позиция съответно до №5 и №6, а Ришар Гаске от №11 става №9, с което измества назад Станислас Вавринка и Милош Раонич.

 

Роджър така или иначе щеше да срещне играч от топ 4 още на четвъртфиналите на US Open, така че тази промяна няма кой знае какво значение за него по отношение на жребия. С изкачването на Рафа Надал обаче вече е сигурно, че евентуален двубой между него и Джокович можем да видим единствено на финал.

 

РАНГЛИСТА МЪЖЕ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини