Надал с впечатляващ успех, осигури си нова битка с Григор



15-08-2013 03:30

Рафаел Надал се класира за трети кръг на "Мастърс 1000" в Синсинати. Испанецът без никакви проблеми се наложи над германския квалификант Бенямин Бекер (№100) с 6:2, 6:2 за малко повече от час игра.

Двубоят започна с над 13-минутен гейм при сервис на Бекер. Германският квалификант спаси три точки за пробив, но при четвъртия си шанс Надал откри резултата - 1:0. Рафа продължи тотално да доминира на корта като затвори своя гейм на нула, а след това направи нов пробив - 3:0. По този начин Надал на практика реши изхода на първата част, която спечели с 6:2.

Ситуацията не се промени и във втория сет, в който Надал отново рано взе превес. Той реализира пробив още в третия гейм и поведе с 2:1, а от началото на битката бе изминал точно един час. Бившият номер 1 проби за втори път за 5:2 и след това приключи всичко в този двубой на свой сервис.

През този сезон Надал е участвал в два "Мастърс 1000" турнира на твърди кортове и ги е спечелил. Рафа има 25 титли в състезания от тази категория, което е рекорд.

Така на Надал предстои двубой в следващата фаза срещу Григор Димитров. Досега те имат два сблъсъка помежду си като Рафа ги спечели в оспорвани битки с по 2:1 сета. Последният им мач бе този сезон на "Мастърс 1000" в Монте Карло на клей и Рафа победи на четвъртфинал с 6:2, 2:6, 6:4.

Още по темата:
Надал пред Tennis24.bg: Григор ще бъде на върха, сигурен съм

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини