Григор Димитров - Брайън Бейкър (гейм по гейм)



13-08-2013 19:42 | Станко Димов

Григор Димитров срещу Брайън Бейкър, II кръг от турнира в Синсинати.

ПЪРВИ СЕТ:

(Григор Димитров спечели жребия и избра да сервира)

0:1 Лошо начало на мача. Григор Димитров допусна пробив, въпреки че водеше с 40:15. Българинът направи няколко грешки от бекхенд, които позволиха на Бейкър в крайна сметка да вземе първия гейм в мача.

1:1 ГРИГОР ВРЪЩА ПРОБИВА. Българинът отново поведе с 40:15, Бейкър спаси първия шанс, но при втория Гришо наложи волята си и изравнява резултата.

2:1 Григор Димитров е първият, който печели подаването си от началото на срещата. И в този гейм обаче имаше равностойна игра, като в един момент резултатът бе 30:30. Гришо обаче вкара два първи сервиса и това наклони везните в негова полза. Първа пауза в мача, след която Бейкър ще сервира за изравняване на резултата.

2:2 Бърз гейм за Бейкър, резултатът е изравнен.

3:2 Гришо отговаря с гейм на 15, преминал под диктовката на първия му сервис. Втора пауза в срещата.

4:2 ОТЛИЧЕН ГЕЙМ ЗА ДИМИТРОВ, КОЙТО ПРОБИВА И ПОВЕЖДА С 4:2. Българинът направи няколко страхотни точки и не даде шанс на Бейкър. Пробив на 15 и преднина от два гейма.

5:2 Гришо затвърждава пробива и се доближава само на гейм от успех в първия сет. Иначе подаването на българина не бе съвсем безпроблемно, тъй като в един момент американецът водеше с 30:15. Последните 3 точки обаче бяха на сметката на българина, с което той си подсигури гейма.

5:3 Бейкър прекъсва серията от геймове на сметката на Димитров и печели подаването си. Българинът има за какво да съжалява, тъй като при 30:40 пропусна сетбол.

6:3 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. За разлика от двубоя с Алмагро вчера, българинът не трепна сервирайки за сета и с гейм на 15 затвори подаването си.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Брайън Бейкър)

1:0 Отлично начало на втората част. Григор пробива подаването на американеца и повежда в резултата. След последната точка Бейкър хвърли ракетата си на земята, в знак на разочарование.

2:0 Пробивът е затвърден. Григор поведе с 40:0, Бейкър намали на 40:15, но в следващата точка Гришо пусна къса, за която американецът изобщо не тръгна.

2:1 Бейкър прекъсва серията от 3 поредни гейма за Димитров. Гришо сякаш леко намали оборотите и "подари" гейма на съперника си. Първа пауза в сета, след която Димитров ще сервира.

3:1 Димитров записва още един бърз сервис-гейм. От това няма по-хубаво, защото до края на мача българинът просто не трябва да губи подаването си.

4:1 Двубоят върви към логичния си край. Втори пробив за Димитров, този път на 0. Хасковлията е само на два гейма от трети кръг и евентуален мач с Рафаел Надал.

5:1
Гейм на 0 за Димитров. Интрига на корта отдавна няма, въпросът е какъв ще бъде крайният резултат в мача. Ако не стане чудо, Григор Димитров е сигурен за място в трети кръг.

5:2 Бейкър взима подаването си на 30 и намалява преднината на Димитров. Пауза, след която Гришо ще сервира за победа.

6:2 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. След поредния бърз гейм българинът слага точка на спора и вече официално може да мисли за следващия си съперник, който ще бъде определен от двубоя Рафаел Надал - Бенямин Бекер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини