Отличен старт за Григор Димитров в Синсинати



12-08-2013 21:11 | Станко Димов

Григор Димитров започна по отличен начин участието си на „Мастърс 1000” турнира в Синсинати. В двубой от първи кръг българинът се наложи със 7:6 (3), 6:4 над силния испанец Николас Алмагро за по-малко от час и половина игра.

Гришо се представи на много високо ниво и напълно заслужи успеха си, който бе първи за него над този съперник. Българинът завърши срещата с 19 аса и взе частичен реванш за поражението от испанеца на Australian Open миналата година.

Победата за Григор Димитров ще му осигури нови 45 точки за ранглистата, като по всяка вероятност българинът ще бъде сред 32-ата поставени на започващия в края на месеца US Open.

Григор Димитров започна силно срещата и в един момент в първия сет имаше преднина 5:2 гейма. При 5:3 Гришо сервира за сета, но допусна връщане на пробива в най-неподходящия момент, което можеше да му изиграе лоша шега.

Последваха няколко силни минути за Алмагро, който не само изравни резултата за 5:5, но дори пропусна и точка за пробив. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Димитров поведе с 4:1, 5:2 точки, преди да затвори със 7:3 точки.

През втория сет българинът проби решително в ключовия седми гейм, след което до края не трепна и се поздрави със заслужен успех.

Във втори кръг Димитров ще премери сили с американеца Брайън Бейкър, който по-рано през деня също записа победа с 2:0 сета (над Денис Истомин). Гришо и Бейкър имат един мач до момента – в Бризбейн тази година, а българинът се налага в 2 сета. В последствие Гришо стигна и до единствения си до момента АТР финал.

Любопитното е, че ако победи Бейкър, Григор Димитров може да си осигури двубой с намиращия се в невероятна форма Рафаел Надал. Мач между двамата е възможен в трети кръг. Надал започва турнира в приповдигнато настроение, тъй като през уикенда спечели титлата от Монреал.


РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ОСНОВНА СХЕМА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини