Победата на Григор Димитров гейм по гейм



12-08-2013 18:56 | Станко Димов

Григор Димитров срещу Николас Алмагро, гейм по гейм:

ГАЛЕРИЯ: Григор тренира в Синсинати

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Григор Димитров):

1:0 Отлично начало на двубоя. Григор спечели подаването си, изоставайки от 15:30. Нашето момче приключи гейма с два аса на сметката си.

1:1 Алмагро отговаря подобаващо и печели първото си подаване в мача без особени затруднения. Гришо му помогна с няколко грешки от бекхенд.

2:1
Първа точка за пробив в двубоя и тя се откри пред Алмагро. В този момент обаче Гришо пласира поредния си ас и излезе сух от ситуацията. В гейма испанецът впечатли с няколко невероятни миниващи удара от бекхенд. Началният удар на Димитров обаче до момента му носи сериозна преднина, особено когато влезе първи сервис.

2:2 Гейм, в който почти нямаше разигравания. Гришо така и не успя да върне добре топката в половината на Алмагро и испанецът изравнява резултата.

3:2 Нова порция асове от страна на Димитров, който печели подаването си на 15 и отново излиза напред в резултата.

4:2 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Българинът изигра страхотен гейм и реализира първата си точка за пробив.

5:2 Григор намира най-добрия начин да затвърди пробива - с гейм на 0. Българинът сервира отлично и в този гейм, като не даде никакъв шанс на испанеца да се добере до някакво по-сериозно разиграване. Българинът е под пара в момента.

5:3 Алмагро слага край на серията от 3 поредни гейма на Димитров и печели подаването си. Гришо обаче ще сервира за първия сет.

5:4 За жалост Алмагро връща пробива. Първият сервис изостави Григор Димитров в най-неподходящия момент, от което се възползва испанецът. Алмагро притисна максимално Гришо, който пък му помогна с няколко грешки и пробивът вече е върнат.

5:5
Гейм на 0 за испанеца. Алмагро е спечели 8 от последните 9 точки в мача.

6:5 Много труден гейм за Димитров, който първо изоставаше с 30:0, а след това му се наложи и да спасява точка за пробив. Добрата новина е, че нашето момче се справи и прекъсна серията на Алмагро. Испанецът ще сервира за влизане в тайбрек.

6:6 След 3 поредни аса Алмагро взе подването си и ще гледаме тайбрек.

7:6 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът се наложи в тайбрека със 7:3 точки и повежда в резултата. Алмагро си изпусна нервите и на няколко пъти изкрещя на корта.

ВТОРИ СЕТ: (сервис за Алмагро):

1:0 Испанецът записва добър първи гейм на втората част, в който загуби само една точка.

1:1 Отличен гейм и за Димитров, който бързо успява да изравни резултата във втората част.

2:1
Алмагро започна гейма с двойна грешка, но след това спечели 4 последователни точки и повежда във втория сет. Първа пауза, след която Гришо ще сервира за изравняване на резултата.

2:2 С нов комплект топки, Григор Димитров сервира отлично и спечели бързо сервис-гейма си.

3:2 Много странен гейм, в който и двамата тенисисти допуснаха доста грешки. В крайна сметка испанецът печели подаването си на 30 и отново излиза напред в резултата във втория сет.

3:3 Нова порция асове (вече са 16) за Григор Димитров, който изравнява резултата с гейм на 15. По три във втория сет.

3:4 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Гришо поведе с 40:30, а при брейк-пойнта Алмагро прати форхенд в мрежата и допусна да бъде пробит. Така ключовият седми гейм в сета отива на сметката на Димитров, който се доближава само на 2 гейма от място във втори кръг.

3:5 ОТЛИЧНО! Гришо затвърждава пробива с гейм на 0. Победата вече е само на гейм разстояние. Алмагро ще сервира за оставане в турнира.

4:5 Алмагро спаси мач-пойнт. Пауза, след която Григор Димитров ще сервира за място във втори кръг в турнира.

4:6 ГЕЙМ, СЕТ, МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът си гарантира 45 точки и участие във втори кръг, където го очаква Брайън Бейкър. При нова победа Димитров ще има сигурни 90 точки за ранглистата, а в трети кръг може да срещне шампиона от Монреал Рафаел Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини